1
Kihiline riisi- kõrvitsa-hakkliha vormiroog
« Tagasi
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
0
kommentaari
2. Lisa hakkliha. Maitsesta segu soola, purustatud pipra ning punega.
3. Kui hakkliha on valmis lisa juurde riivitud porgandid ning kuumuta veel mõni minut.
4. Lisa purustatud tomatid ning lase kastmel vaiksel kuumusel 20-30 minutit, aegajalt teda segades, podiseda.
5. Puhasta ning prae pannil viilutatud porru ning tükeldatud paprika.
6. Aseta peenikesteks viiludeks lõigatud kartulid keevasse, soolaga maitsestatud vette 5 minutiks keema. Kurna vesi ning tõsta kartulid kõrvale.
7. Lõika brokkolil küljest õisikud ning pane omakorda nemad 2-3 minutiks keevasse vette.
8. Sulata kastmepotis või, lisa jahu ning lase saadud segul, samal ajal teda segades, veidi aega podiseda.
9. Lisa piim ning lase kastmel pakseneda. Maitsesta soola ning umbes 1/4 tl täie muskaatpähkli pulbriga.
10. Lao ahjuvormi kihiti hakkliha-tomatisegu, porru-paprikasegu, mõned brokkoli õisikud ning kartuliviilud. Kalla peale pisut kastet.
11. Korda tegevust kuni vorm on täis ning kalla seejärel peale ülejäänud kaste.
12. Aseta vorm ahju ning küpseta 180C juures kuni kartulid on pehmed (umbes 30 minutit).
13. Enne roa lõpplikku valmimist riivi peale juust ning lase tal sulada.
14. Võta roog ahjust, lase tal 10 minutit "tõmmata" ning serveeri.
Tweet
« Tagasi
- 8-10 portsjonit
- 60+40 min
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
0
kommentaari
Toitev ning toekas vormiroog
Koostisained
1 kg | Kartul |
800 g | Brokkoli |
400 g | Hakkliha (segu) |
400 ml | Piim (2,5%) |
150 g | Juust |
2 tk | Sibul |
2 tk | Porgand |
1 tk | Purustatud tomat (konserv) |
1 tk | Paprika |
1 tk | Porrulauk |
3 spl | Jahu (nisu) |
3 spl | Või |
Muskaatpähkel (pulber) | |
Pune e. oregano (kuivatatud) | |
Pipar (must) | |
Sool |
Valmistamine
1. Haki sibul ning prae paksupõhjalises potis klaasjaks.2. Lisa hakkliha. Maitsesta segu soola, purustatud pipra ning punega.
3. Kui hakkliha on valmis lisa juurde riivitud porgandid ning kuumuta veel mõni minut.
4. Lisa purustatud tomatid ning lase kastmel vaiksel kuumusel 20-30 minutit, aegajalt teda segades, podiseda.
5. Puhasta ning prae pannil viilutatud porru ning tükeldatud paprika.
6. Aseta peenikesteks viiludeks lõigatud kartulid keevasse, soolaga maitsestatud vette 5 minutiks keema. Kurna vesi ning tõsta kartulid kõrvale.
7. Lõika brokkolil küljest õisikud ning pane omakorda nemad 2-3 minutiks keevasse vette.
8. Sulata kastmepotis või, lisa jahu ning lase saadud segul, samal ajal teda segades, veidi aega podiseda.
9. Lisa piim ning lase kastmel pakseneda. Maitsesta soola ning umbes 1/4 tl täie muskaatpähkli pulbriga.
10. Lao ahjuvormi kihiti hakkliha-tomatisegu, porru-paprikasegu, mõned brokkoli õisikud ning kartuliviilud. Kalla peale pisut kastet.
11. Korda tegevust kuni vorm on täis ning kalla seejärel peale ülejäänud kaste.
12. Aseta vorm ahju ning küpseta 180C juures kuni kartulid on pehmed (umbes 30 minutit).
13. Enne roa lõpplikku valmimist riivi peale juust ning lase tal sulada.
14. Võta roog ahjust, lase tal 10 minutit "tõmmata" ning serveeri.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi