1
Kodused kotletid veisehakklihast
« Tagasi
Allikas: BBC GoodFood
Autor: Menüü.ee
0
kommentaari
2. Vormi saadud segust umbes 30 x 10 cm "pikkpoiss" ja pane see 20 minutiks 200 C juures ahju küpsema.
3. Haki peeneks seened (võivad olla metsaseened, nt kupatatud riisikad või kukeseened) ja Prosciutto sink, kuumuta pannil võis paar minutit, seejärel pressi juurde kaks küüslauguküünt ja prae veel mõni minut.
4. Rulli lauale lahti lehttaigen selliselt, et seda oleks võimalik hakkliharullile ümber keerata (umbes 40 x 25 cm). Klopi lahti järelejäänud muna ja pintselda sellega taigen üle.
5. Tõsta läbipraetud seene-singi-küüslaugusegu taignale ja määri taignale laiali. Jäta taignaääred igast küljest paari cm ulatuses seguga katmata.
6. Tõsta taignale ja seenesegule ahjus eelküpsenud hakklihast "pikkpoiss", seejärel lõika seguga katmata taignaäärtele iga 2-3 cm tagant sisse sälgud.
7. Nüüd kõige keerukam osa: tõsta taignaääred igast suunast hakkliharulli peale. Taignaäärtesse lõigatud sälgud aseta loominguliselt vaheldumisi, et taignaääred omavahel kinnituksid ja roa pealispinnale moodustuks palmikmuster. Ära väga muretse, kui muster ei ole täiesti korrapärane, sest pärast ahjus küpsemist jääb tulemus ikka päris kena!
8. Pintselda nüüd järelejäänud munasegu peale ja külgedele, tõsta roog küpsetusanumasse ja pane 200 C juures ca 40 minutiks ahju küpsema. Kontrolli umbes 25-30 minuti pärast. Kui taigen hakkab pealt liiga pruuniks minema, kata pealt fooliumi või kaanega.
9. Serveerimiseks lõika mõnusad toekad viilud.
NB: Traditsioonilist Beef Wellingtoni tehakse tavaliselt kallist veise sisefileest, kuid ka see veisehakklihast tehtud versioon on ülimalt nauditav ja kaunis piduroog!
Tweet
« Tagasi
- 8 portsjonit
- 90 min
Allikas: BBC GoodFood
Autor: Menüü.ee
Tegid seda toitu?
0
kommentaari
Kuulsa Beef Wellingtoni lihtsam ja odavam, kuid siiski ülimalt maitsev variant!
Koostisained
500 g | Lehttaigen (külmutatud) |
800 g | Hakkliha (veise) |
200 g | Seened |
12 tk | Sink (Prosciutto) |
3 tk | Sibul |
25 g | Või |
4 tk | Muna |
4 tk | Küüslauk (küüs) |
Murulauk | |
Petersell | |
Sool | |
Pipar (must) |
Valmistamine
1. Haki sibul, 2 küüslauguküünt, peotäis murulauku ja peterselli peeneks. Lisa see koos 3 munaga veisehakklihale. Maitsesta soola ja pipraga ning sega käega kausis korralikult läbi. Võid segamiseks kasutada ka köögikombaini madalmal kiirusel.2. Vormi saadud segust umbes 30 x 10 cm "pikkpoiss" ja pane see 20 minutiks 200 C juures ahju küpsema.
3. Haki peeneks seened (võivad olla metsaseened, nt kupatatud riisikad või kukeseened) ja Prosciutto sink, kuumuta pannil võis paar minutit, seejärel pressi juurde kaks küüslauguküünt ja prae veel mõni minut.
4. Rulli lauale lahti lehttaigen selliselt, et seda oleks võimalik hakkliharullile ümber keerata (umbes 40 x 25 cm). Klopi lahti järelejäänud muna ja pintselda sellega taigen üle.
5. Tõsta läbipraetud seene-singi-küüslaugusegu taignale ja määri taignale laiali. Jäta taignaääred igast küljest paari cm ulatuses seguga katmata.
6. Tõsta taignale ja seenesegule ahjus eelküpsenud hakklihast "pikkpoiss", seejärel lõika seguga katmata taignaäärtele iga 2-3 cm tagant sisse sälgud.
7. Nüüd kõige keerukam osa: tõsta taignaääred igast suunast hakkliharulli peale. Taignaäärtesse lõigatud sälgud aseta loominguliselt vaheldumisi, et taignaääred omavahel kinnituksid ja roa pealispinnale moodustuks palmikmuster. Ära väga muretse, kui muster ei ole täiesti korrapärane, sest pärast ahjus küpsemist jääb tulemus ikka päris kena!
8. Pintselda nüüd järelejäänud munasegu peale ja külgedele, tõsta roog küpsetusanumasse ja pane 200 C juures ca 40 minutiks ahju küpsema. Kontrolli umbes 25-30 minuti pärast. Kui taigen hakkab pealt liiga pruuniks minema, kata pealt fooliumi või kaanega.
9. Serveerimiseks lõika mõnusad toekad viilud.
NB: Traditsioonilist Beef Wellingtoni tehakse tavaliselt kallist veise sisefileest, kuid ka see veisehakklihast tehtud versioon on ülimalt nauditav ja kaunis piduroog!
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi