0
Õuna-apelsini-kardemoni moos
« Tagasi
Allikas: Menüü.ee/Oma Maitse
Autor: Kaarel Korzets
1
kommentaari
2. Sega pärm vähese suhkruga ning kalla käesoojaks kuumutatud piima hulka.
3. Kalla piisavalt suurde kaussi kokku piim ning sulavõi.
4. Sõelu piima-või segusse jahu ning sõtku tainas läbi. Tainas peab jääma õrn, elastne ja pehme. Tema käteküljest lahtitulemine (nagu tavaliselt pärmitainaste puhul) pole oluline.
5. Kata kauss puhta rätikuga ning jäta 30 minutiks kerkima.
6. Tõsta kerkinud tainas jahusele pinnale ning vormi ta õrnalt lamedaks.
7. Rulli taigen kolmes osas kokku ning lõika temast võrdse suurusega tükid.
8. Vormi tainast pallid, surudes tainatüki otsad peopesa poole nii, et tekiksid pehmed ning ilusad kerad.
9. Tõsta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda nad lahtilöödud munaga üle.
10. Küpseta kukleid 200C ahjus 20 minutit.
11. Sega kokku vahukoor, vaniilisuhkur ning ülejäänud tavaline suhkur (mille kogust võid soovi korral muuta) ning vahusta vahukoor seejärel peaaegu vahtu. Lisa kohupiimapasta ning sega kergelt kõik veelkord läbi.
12. Võta kuklid ahjust, lase neil jahtuda ning lõika seejärel kaaned pealt.
13. Uurista sisu kuklitel vähemaks ning tõsta sinna vahukoore-kohupiimapasta segu.
14. Tõsta kaaned tagasi kuklitele ning ongi valmis!
Tweet
« Tagasi
- 10 portsjonit
- 40+20 min
Allikas: Menüü.ee/Oma Maitse
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
1
kommentaari
Vastlapäeva kohustuslik saiake
Koostisained
400 g | Jahu (nisu) |
250 ml | Piim (2,5%) |
200 ml | Vahukoor (35%) |
140 g | Suhkur |
100 g | Kohupiim (pasta) |
80 g | Või |
25 g | Pärm |
1 tk | Muna |
1 spl | Kardemon (pulber) |
0.5 tl | Vanillisuhkur |
0.5 tl | Sool |
Valmistamine
1. Sulata potis või, lisa kardemon, sool ning 80g (1 dl) suhkrut.2. Sega pärm vähese suhkruga ning kalla käesoojaks kuumutatud piima hulka.
3. Kalla piisavalt suurde kaussi kokku piim ning sulavõi.
4. Sõelu piima-või segusse jahu ning sõtku tainas läbi. Tainas peab jääma õrn, elastne ja pehme. Tema käteküljest lahtitulemine (nagu tavaliselt pärmitainaste puhul) pole oluline.
5. Kata kauss puhta rätikuga ning jäta 30 minutiks kerkima.
6. Tõsta kerkinud tainas jahusele pinnale ning vormi ta õrnalt lamedaks.
7. Rulli taigen kolmes osas kokku ning lõika temast võrdse suurusega tükid.
8. Vormi tainast pallid, surudes tainatüki otsad peopesa poole nii, et tekiksid pehmed ning ilusad kerad.
9. Tõsta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda nad lahtilöödud munaga üle.
10. Küpseta kukleid 200C ahjus 20 minutit.
11. Sega kokku vahukoor, vaniilisuhkur ning ülejäänud tavaline suhkur (mille kogust võid soovi korral muuta) ning vahusta vahukoor seejärel peaaegu vahtu. Lisa kohupiimapasta ning sega kergelt kõik veelkord läbi.
12. Võta kuklid ahjust, lase neil jahtuda ning lõika seejärel kaaned pealt.
13. Uurista sisu kuklitel vähemaks ning tõsta sinna vahukoore-kohupiimapasta segu.
14. Tõsta kaaned tagasi kuklitele ning ongi valmis!
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi