1
Vanakooli õunakook
« Tagasi
Allikas: http://toiduteemal.blogspot.com/
Autor: Kaarel Korzets
10
kommentaari
2. Sega jahu juurde sool ning küpsetuspulber.
3. Lisa munavahule kohupiim, sega korralikult läbi ning seejärel lisa jahu. Tainas peab jääma nii paks, et ta laiali ei valguks (vajadusel lisa pisut jahu).
4. Kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii palju, et pontšikud saaksid temas vabalt liikuda ning nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema.
5. Võta teelusikaga taignast väikesed kuhjakesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema.
6. Lase pontšikutel nii kaua küpseda (neid aegajalt õlis keerutades) kuni nad on ühtlaselt kenasti pruunid.
7. Valmis pontšikud tõsta õlist välja ning aseta majapidamispaberile mõneks ajaks nõrguma.
8. Enne serveerimist raputa pontšikud üle tuhksuhkruga.
Tweet
« Tagasi
- - portsjonit
- 15+30 min
Allikas: http://toiduteemal.blogspot.com/
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
10
kommentaari
Omaaegne laste lemmikroog, mida hea uuesti proovida!
Koostisained
300 g | Kohupiim (ricotta) |
2 tk | Muna |
6 spl | Jahu (nisu) |
3 spl | Suhkur |
1 tl | Küpsetuspulber |
0.5 tk | Sidrun |
400 ml | Toiduõli |
Sool | |
Tuhksuhkur |
Valmistamine
1. Vahusta munad suhkru ning sidrunimahlaga ühtlaseks vahuks.2. Sega jahu juurde sool ning küpsetuspulber.
3. Lisa munavahule kohupiim, sega korralikult läbi ning seejärel lisa jahu. Tainas peab jääma nii paks, et ta laiali ei valguks (vajadusel lisa pisut jahu).
4. Kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii palju, et pontšikud saaksid temas vabalt liikuda ning nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema.
5. Võta teelusikaga taignast väikesed kuhjakesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema.
6. Lase pontšikutel nii kaua küpseda (neid aegajalt õlis keerutades) kuni nad on ühtlaselt kenasti pruunid.
7. Valmis pontšikud tõsta õlist välja ning aseta majapidamispaberile mõneks ajaks nõrguma.
8. Enne serveerimist raputa pontšikud üle tuhksuhkruga.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi