Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Vanakooli pontšikud

« Tagasi

5 2 10


  • - portsjonit
  • 15+30 min

Allikas: http://toiduteemal.blogspot.com/
Autor:

Tegid seda toitu?


10
kommentaari

Omaaegne laste lemmikroog, mida hea uuesti proovida!


Koostisained

300 g Kohupiim (ricotta)
2 tk Muna
6 spl Jahu (nisu)
3 spl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tk Sidrun
400 ml Toiduõli
Sool
Tuhksuhkur

Valmistamine

1. Vahusta munad suhkru ning sidrunimahlaga ühtlaseks vahuks.
2. Sega jahu juurde sool ning küpsetuspulber.
3. Lisa munavahule kohupiim, sega korralikult läbi ning seejärel lisa jahu. Tainas peab jääma nii paks, et ta laiali ei valguks (vajadusel lisa pisut jahu).
4. Kuumuta kastrulis õli. Õli peab olema nii palju, et pontšikud saaksid temas vabalt liikuda ning nii kuum, et sinna sisse asetatud tainas hakkab kohe mullitades küpsema.
5. Võta teelusikaga taignast väikesed kuhjakesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema.
6. Lase pontšikutel nii kaua küpseda (neid aegajalt õlis keerutades) kuni nad on ühtlaselt kenasti pruunid.
7. Valmis pontšikud tõsta õlist välja ning aseta majapidamispaberile mõneks ajaks nõrguma.
8. Enne serveerimist raputa pontšikud üle tuhksuhkruga.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi