0
Ploomikook hapukoorekreemi ja martsipaniga
« Tagasi
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
0
kommentaari
1. Sega omavahel jahu, 70 g suhkrut ja küpsetuspulber.
2. Lisa 100 g toasooja võid ning 1 muna.
3. Sega tainas massiks kokku, keera toidukilesse ning aseta umbes 30 minutiks külmkappi.
4. Võita ahjuvorm ning suru tainas vormi põhja ning servadele.
5. Aseta vorm 5-10 minutiks 200 C ahju.
6. Vahepeal sega omavahel ülejäänud toasoe või, 70 g suhkrut ning 2 tl vanillisuhkrut.
7. Lisa vahustades 2 muna ning jahvatatud mandlid.
8. Sega hulka kooritud ning viilutatud õunad ja liköör.
9. Võta ahjust vorm kalla saadud segu sisse ning küpseta seejärel 175C juures umbes 40 minutit.
Vanillikaste.
1. Kalla piim potti ning kuumuta teda pidevalt segades kuni keemiseni.
2. Vahepeal sega teises kuumakindlas anumas omavahel 3 muna kollased, 90 g suhkrut, maisitärklis ning 1 tl vanillisuhkrut.
3. Kalla aeglaselt piim munakollastele samal ajal pidevalt segu segades.
4. Tõsta saadud segu uuesti pliidile ning pidevalt segades kuumuta vaiksel kuumusel umbes 5 minutit kuni kaste hakkab peaaegu keema ning pakseneb.
5. Eemalda kaste kuumuselt ning sega ta veelkord korralikult läbi.
Seda kooki võib koos kastmega serveerida nii soojalt kui ka külmalt.
Tweet
« Tagasi
- 10 portsjonit
- 40+40 min
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
0
kommentaari
Mahlane muretaignapõhjal valminud kook mahemagusa vanillikastmega.
Koostisained
500 g | Õun |
300 ml | Piim (2,5%) |
230 g | Suhkur |
160 g | Jahu (nisu) |
150 g | Või |
100 g | Mandlid (jahvatatud) |
6 tk | Muna |
3 tl | Vanillisuhkur |
2 tl | Maisitärklis |
2 spl | Liköör (Amaretto) |
1 tl | Küpsetuspulber |
Valmistamine
Mandli-õunakook.1. Sega omavahel jahu, 70 g suhkrut ja küpsetuspulber.
2. Lisa 100 g toasooja võid ning 1 muna.
3. Sega tainas massiks kokku, keera toidukilesse ning aseta umbes 30 minutiks külmkappi.
4. Võita ahjuvorm ning suru tainas vormi põhja ning servadele.
5. Aseta vorm 5-10 minutiks 200 C ahju.
6. Vahepeal sega omavahel ülejäänud toasoe või, 70 g suhkrut ning 2 tl vanillisuhkrut.
7. Lisa vahustades 2 muna ning jahvatatud mandlid.
8. Sega hulka kooritud ning viilutatud õunad ja liköör.
9. Võta ahjust vorm kalla saadud segu sisse ning küpseta seejärel 175C juures umbes 40 minutit.
Vanillikaste.
1. Kalla piim potti ning kuumuta teda pidevalt segades kuni keemiseni.
2. Vahepeal sega teises kuumakindlas anumas omavahel 3 muna kollased, 90 g suhkrut, maisitärklis ning 1 tl vanillisuhkrut.
3. Kalla aeglaselt piim munakollastele samal ajal pidevalt segu segades.
4. Tõsta saadud segu uuesti pliidile ning pidevalt segades kuumuta vaiksel kuumusel umbes 5 minutit kuni kaste hakkab peaaegu keema ning pakseneb.
5. Eemalda kaste kuumuselt ning sega ta veelkord korralikult läbi.
Seda kooki võib koos kastmega serveerida nii soojalt kui ka külmalt.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi