0
Lõhe-toorjuustu kulebjaaka
« Tagasi
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
1
kommentaari
1. Sulata piima-vee segus või ning lisa seejärel 2 tl suhkrut ning sool. Kuumuta piim pidevalt segades kuni keemiseni.
2. Tõsta piim pliidilt ära.
3. Sega sõela kasutades vedeliku sekka jahu ning jätka segamist kuni taigen muutub ühtseks palliks.
4. Lase taignal veidi aega jahtuda ning sega seejärel juurde eelnevalt kokku löödud munad.
5. Aseta supilusikaga parajad törtsud taigent ning küpseta 200C ahjus umbes 20 minutit.
6. Alanda kuumus 160C ning küpseta veel umbes 30 minutit kuni taigen on sees kenasti küps.
Kohupiimakreem:
1. Vahusta vahukoor 3 spl suhkru ning vanillisuhkruga pooleldi vahtu.
2. Lisa kohupiimapasta ning sega kõik kergelt läbi.
Võta tuuletaskud ahjust, lase neil hetk jahtuda ning lõika nad seejärel pooleks. Täida taskud kohupiimakreemiga ning serveeri.
Ps. Tuuletaskute küpsetamise ajal kasuta ilma tuulutuseta ahjuprogrammi ning ära mingil juhul ava ahju ust enne kui taskud valmis! Muidu vajuvad õhulised taskud kokku ning tulemuseks saad ebamäärase kujuga taignaplönnid.
Tweet
« Tagasi
- 20 portsjonit
- 20+50 min
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
1
kommentaari
Magusa kohupiimakreemiga õhulised tuuletaskud.
Koostisained
120 g | Jahu (nisu) |
100 g | Või |
100 ml | Piim (2,5%) |
100 ml | Vesi |
3 tk | Muna |
0.25 tl | Sool |
100 ml | Vahukoor (35%) |
150 g | Kohupiim (pasta) |
2 tl | Vanillisuhkur |
Suhkur |
Valmistamine
Tuuletaskud:1. Sulata piima-vee segus või ning lisa seejärel 2 tl suhkrut ning sool. Kuumuta piim pidevalt segades kuni keemiseni.
2. Tõsta piim pliidilt ära.
3. Sega sõela kasutades vedeliku sekka jahu ning jätka segamist kuni taigen muutub ühtseks palliks.
4. Lase taignal veidi aega jahtuda ning sega seejärel juurde eelnevalt kokku löödud munad.
5. Aseta supilusikaga parajad törtsud taigent ning küpseta 200C ahjus umbes 20 minutit.
6. Alanda kuumus 160C ning küpseta veel umbes 30 minutit kuni taigen on sees kenasti küps.
Kohupiimakreem:
1. Vahusta vahukoor 3 spl suhkru ning vanillisuhkruga pooleldi vahtu.
2. Lisa kohupiimapasta ning sega kõik kergelt läbi.
Võta tuuletaskud ahjust, lase neil hetk jahtuda ning lõika nad seejärel pooleks. Täida taskud kohupiimakreemiga ning serveeri.
Ps. Tuuletaskute küpsetamise ajal kasuta ilma tuulutuseta ahjuprogrammi ning ära mingil juhul ava ahju ust enne kui taskud valmis! Muidu vajuvad õhulised taskud kokku ning tulemuseks saad ebamäärase kujuga taignaplönnid.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi