Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Tummine kakao vahukoorega

« Tagasi

5 1 1


  • 8 portsjonit
  • 10+15 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Rammus, magustoit, mida võib süüa nii kuumalt kui ka jahtunult.


Koostisained

750 ml Piim (2,5%)
200 ml Vahukoor (35%)
110 g Suhkur
75 g Kakao (mõru)
2 spl Maisitärklis

Valmistamine

1. Sega kakao ning suhkur paksupõhjalises kastrulis.
2. Tõsta kastrul madala kuumusega pliidile ning lisa segades vähehaaval 125 ml piima.
3. Kui segu on ühtlane, lisa ülejäänud piim.
4. Kuumuta keskmisel kuumusel segamist jätkates kakao keemiseni.
5. Vähenda kuumust ning vaevu keevana, ikka segades, umbes viis minutit.
6. Tõsta kastrul pliidilt ning lase viis minutit jahtuda.
7. Kuumuta kakao uuesti keemiseni ning keeda madalal kuumusel taaskord viis minutit.
8. Sega omavahel sortsuke külma vett ning maisitärklis.
9. Kalla veega segunenud maisitärklis kakao juurde ning sega kuni kakao pakseneb.
10. Tõsta kakao pliidilt ning lase jahtuda.
11. Vahusta vahukoor 1-2 spl suhkruga.
12. Tõsta jahtunud kakao serveerimisnõusse, lisa lusikaga vahukoort ning serveeri koos meelepäraste marjadega.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi