3
Tumeda õllega valminud hapukapsad
« Tagasi
0
kommentaari
2. Sõtku juurde ülejäänud jahu, sool ja sinep. Viimasena sega juurde õli. Vajadusel lisa jahu. Pane tähele, et tegemist ei ole tihke ja sileda saiataignaga. Lõpptulemus on siiski suhteliselt kleepuv.
3. Kata taigen puhta köögirätikuga ning lase soojas kahekordseks kerkida.
4. Vormi kerkinud taignast kergelt jahusel laual kaks piklikku pätsi. Tõsta pätsid küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud leivavormi. Kata rätikuga ja lase veel kerkida.
5. Küpseta 175-kraadise ahju keskmisel või alumisel siinil umbes 45 minutit.
6. Ahjust välja võttes pintselda leivad üle sulavõiga, lase natuke jahtuda ja kummuta siis vormist välja. Aseta restile ja lase täielikult jahtuda.
Tweet
« Tagasi
0
kommentaari
Üks imemaitsev leib. Maitseb ühtviisi hästi singiga, juustuga ning õunamoosiga.
Koostisained
5 dl | Õlu (tume) |
50 g | Pärm |
0.5 dl | siirup (hele) |
2 tl | Sool |
150 g | Juust (riivitud) |
650 g | Jahu (nisu) |
1 tl | Sinep (mahe) |
1 dl | Toiduõli |
Valmistamine
1. Lahusta pärm käesoojas õlles, siis sega juurde siirup. Lisa riivjuust ning osa jahust, sega ühtlaseks.2. Sõtku juurde ülejäänud jahu, sool ja sinep. Viimasena sega juurde õli. Vajadusel lisa jahu. Pane tähele, et tegemist ei ole tihke ja sileda saiataignaga. Lõpptulemus on siiski suhteliselt kleepuv.
3. Kata taigen puhta köögirätikuga ning lase soojas kahekordseks kerkida.
4. Vormi kerkinud taignast kergelt jahusel laual kaks piklikku pätsi. Tõsta pätsid küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud leivavormi. Kata rätikuga ja lase veel kerkida.
5. Küpseta 175-kraadise ahju keskmisel või alumisel siinil umbes 45 minutit.
6. Ahjust välja võttes pintselda leivad üle sulavõiga, lase natuke jahtuda ja kummuta siis vormist välja. Aseta restile ja lase täielikult jahtuda.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi