Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Tumeda šokolaadi tort

« Tagasi

0 0 0


  • 10 portsjonit
  • 30+100 min

Allikas: Kuninga magusaraamat
Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Imre Kose retsepti järgi valmistatud imehea, kuid rammus tort!


Koostisained

450 g Shokolaad (tume)
350 g Suhkur
300 g Või
200 g Jahu (nisu)
40 g Kakao
30 g Mandlilaastud
3 tk Muna
1 tl Küpsetuspulber
250 ml Vesi

Valmistamine

1. Võta 26-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja vooderda see üleni küpsetuspaberiga: voldi paber nii põhjale kui äärtele. Kuna selle tordi tainas on eriti vedel ja seda küpsetatakse pikka aega madalal temperatuuril, on oht, et tainas tilgub vormist välja. Kui servad jäävad krobelised, siis kattega saab tordi välimust parandada.
4. Klopi lahti munad ning lisa vesi. Vesi peab olema võimalikult külm!
5. Teises kausis sulata 250 g šokolaadi ja sega kokku 200 g toasooja võiga.
6. Lisa šokolaadi-võisegu veega lahtiklopitu munadele ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.
7. Nüüd sega jahu, kakao, küpsetuspulber ja suhkur omavahel korralikult läbi ning lisa ka need tainasse.
8. Vala mass ettevalmistatud koogivormi ning küpseta 140-160C ahjus 1-1,5 tundi (küpsetamise juures lisa ahju ka anum veega, mis hoiab ahjus koogi küpsemisel vajalikku niiskust).
9. Katteks sulata ülejäänud šokolaad ning sega kokku toasooja võiga.
10. Määri kate tordile ja kaunista näiteks mandlilaastudega.
11. Lase koogil enne serveerimist jahedas vähemalt pool tundi seista.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi