0
Jõhvikakissell õunte, mustsõstra- ja astelpajumarjadega
« Tagasi
Allikas: TeKo, Pirje Pärimets
Autor: Menüü.ee
0
kommentaari
2. Sulata või, lisa leib ja pruunista. Lisa leivale 50 grammi (4 supilusikat) suhkrut ja kaneel, sega ja kuumuta, kuni suhkur hakkab sulama. Pane leivapuru jahtuma
3. Koori õunad, lõika väikesteks kuubikuteks ja pane koos jõhvikatega umbes 15 minutiks potti madalale kuumusele podisema. Kui marjad ja õunad on muutunud ühtlaseks massiks, lisa 100 g suhkrut ja kuumuta veel paar minutit.
4. Vahusta vahukoor
5. Sega kohupiimapastale ülejäänud suhkur (20 g) ja vanillisuhkur ning sega kohupiim ja vahukoor kergelt läbi ühtlaseks massiks.
6. Aseta magustoidunõudesse või pokaalidesse kiht leivapuru, seejärel kiht jõhvikakastet, siis kohupiimakreem. Vastavalt pokaali suurusele võid panna mitmeid kihte teinteise peale
7. Kaunista magustoidud mandlilaastudega ning raputa peale pisut tuhksuhkrut
Tweet
« Tagasi
- 4 portsjonit
- 30 min
Allikas: TeKo, Pirje Pärimets
Autor: Menüü.ee
Tegid seda toitu?
0
kommentaari
Kohupiimahõrgutis musta leiva ja magushapu jõhvikakastmega
Koostisained
250 g | Leib (rukki) |
200 g | Kohupiim (pasta) |
200 ml | Vahukoor (35%) |
150 g | Jõhvikas |
150 g | Õun |
20 g | Mandlilaastud |
20 g | Või |
170 g | Suhkur |
1 tl | Vanillisuhkur |
1 tl | Tuhksuhkur |
1 tl | Kaneel (pulber) |
Valmistamine
1. Eemalda leivalt koorik ja purusta leiva sisu, kas köögikombainis või käte vahel võimalikult peeneks leivapuruks2. Sulata või, lisa leib ja pruunista. Lisa leivale 50 grammi (4 supilusikat) suhkrut ja kaneel, sega ja kuumuta, kuni suhkur hakkab sulama. Pane leivapuru jahtuma
3. Koori õunad, lõika väikesteks kuubikuteks ja pane koos jõhvikatega umbes 15 minutiks potti madalale kuumusele podisema. Kui marjad ja õunad on muutunud ühtlaseks massiks, lisa 100 g suhkrut ja kuumuta veel paar minutit.
4. Vahusta vahukoor
5. Sega kohupiimapastale ülejäänud suhkur (20 g) ja vanillisuhkur ning sega kohupiim ja vahukoor kergelt läbi ühtlaseks massiks.
6. Aseta magustoidunõudesse või pokaalidesse kiht leivapuru, seejärel kiht jõhvikakastet, siis kohupiimakreem. Vastavalt pokaali suurusele võid panna mitmeid kihte teinteise peale
7. Kaunista magustoidud mandlilaastudega ning raputa peale pisut tuhksuhkrut
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi