1
Küpsised valge šokolaadi tükkidega
« Tagasi
0
kommentaari
2. Mikserda toasoe või pruuni suhkruga. Lisa värske riivitud ingver.
3. Sega teises kausis omavahel jahu, kakao, ingveripulber, kaneel, jahvatatud nelk ja muskaatpähkel. Lisa võisegule ja sega läbi.
4. Lisa lahustatud söögisooda ja siirup. Sega kõik omavahel. Seejärel lisa šokolaaditükid ja sega veelkord. Aseta taigen külmkappi vähemalt kaheks tunniks, kuid võib seista ka üleöö.
5. Vormi taignast pallid (umbes 3 cm läbimõõduga), veereta valges suhkrus ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 5 cm vahedega. Kõige parem on taignapalle võtta jäätisekulbiga, siis tulevad kõik küpsised ühesuurused. Tegutse kiiresti, sest toasoojas hakkab taigen ruttu sulama.
6. Küpseta 165 kraadises ahjus umbes 18 minutit. Lase jahtuda 5 minutit, seejärel tõsta restile ja lase täielikult jahtuda.
Tweet
« Tagasi
0
kommentaari
Maitsvad küpsised nii suurtele kui väikestele.
Koostisained
200 g | Shokolaad (tume) |
1 tl | Söögisooda |
115 g | Või |
4 dl | Jahu (nisu) |
1 dl | Suhkur (pruun) |
1 spl | Ingver (värske) |
1 tl | Ingver (jahvatatud) |
1 spl | Kakao |
1 tl | Kaneel (pulber) |
0.25 tl | Nelk (jahvatatud) |
0.25 tl | Muskaatpähkel |
1.2 dl | siirup (tume) |
0.5 dl | Suhkur |
Valmistamine
1. Tükelda šokolaad. Lahusta söögisooda 1,5 tl keevas vees.2. Mikserda toasoe või pruuni suhkruga. Lisa värske riivitud ingver.
3. Sega teises kausis omavahel jahu, kakao, ingveripulber, kaneel, jahvatatud nelk ja muskaatpähkel. Lisa võisegule ja sega läbi.
4. Lisa lahustatud söögisooda ja siirup. Sega kõik omavahel. Seejärel lisa šokolaaditükid ja sega veelkord. Aseta taigen külmkappi vähemalt kaheks tunniks, kuid võib seista ka üleöö.
5. Vormi taignast pallid (umbes 3 cm läbimõõduga), veereta valges suhkrus ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 5 cm vahedega. Kõige parem on taignapalle võtta jäätisekulbiga, siis tulevad kõik küpsised ühesuurused. Tegutse kiiresti, sest toasoojas hakkab taigen ruttu sulama.
6. Küpseta 165 kraadises ahjus umbes 18 minutit. Lase jahtuda 5 minutit, seejärel tõsta restile ja lase täielikult jahtuda.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi