Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

0 0 1


  • 1,5h+20 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Maitsev pärmitaignal põhinev sibulapirukas


Koostisained

850 g Jahu (nisu)
500 ml Piim (2,5%)
320 g Sibul
140 g Toiduõli
130 g Suhkur
20 g Pärm (kuiv)
10 g Või
3 tk Muna
2 tl Sool
1 tl Pitsamaitseaine
Pipar (must)

Valmistamine

Pärmitaigna valmistamine:
1. Soojenda 0,5 l piima kuni piim on käesoe.
2. Lisa piimale suhkur ja pool jahu kogusest, mille sisse on sisse segatud kuivpärm
3. Sega vispliga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima.
4. Peale seda lisa taignale lahtiklopitud muna, sool, toiduõli, ja ülejäänud kogus jahu.
5. Sega käsitsi või kasuta miksri taignakonkse kuni taigen on korralikult läbi sõtkutud.
6. Aseta taigen piisavalt suurde kaussi, kata käterätikuga ning aseta sooja kerkima. Taigen kerkib kahekordseks umbes tunniga.

Sibulapalmiku valmistamine:

1. Puhasta sibulad, viiluta ribadeks ja prae eelsoojendatud pannil või ja õli segus klaasjaks, maitseta soola ning värskelt purustatud pipraga.
3. Rulli taigen jahusele lauale laiali, lõika kolmeks pikaks tükiks.
4. Igale tükile aseta peale maitsestatud sibulasegu.
5. Iga tükk keera kokku eraldi pikaks rulliks ja punu sellest taignapalmik
6. Tõsta palmik ahjuplaadile, pintselda pealt lahtiklopitud munaga ja aseta eelsoojendatud ahju küpsema
7. Küpseta 200C juures umbes 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi