Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

0 0 0


Quiche Lorraine Quiche Lorraine
  • 8 portsjonit
  • 1h+45 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Klassikaline lahtise täidisega soolane Prantsuse pirukas


Koostisained

150 g Jahu (nisu)
150 g Peekon
125 g Juust (cheddar)
100 g Või
100 ml Kohvikoor (10%)
5 tk Muna
3 spl Vesi
1 tk Sibul
Sool

Valmistamine

Põhi:
1. Haki kausis tahke ja külm või.
2. Lisa jahu, millele soovi korral võid lisada näputosatäis soola.
2. Lisa külm vesi.
3. Sega taigen käe vahel kiirelt ühtlaseks massiks.
4. Mähi taigen toidukilesse ning pista umbes tunniks külmkappi tahkuma.
2. Määri 24 cm koogivorm võiga või kata servad ja põhi küpsetuspaberiga.
3. Pressi taigen ühtlase õhukese kihina vormi laiali, nii, et servad oleksid ca 3 cm kõrgused.
4. Pane koogivorm taignaga 10-15 minutiks külmkappi ootele.

Täidis:
5. Lõika peekon (või sink) ja väiksem sibul väiksemateks kuubikuteks, pane kuumale pannile ning kuumuta paar minutit.
6. Klopi kausis lahti munad ja lisa kohvikoor.
7. Riivi Cheddari juust ja lisa see muna-kooresegu sisse.
8. Lisa segule ka praetud peekon ning sibul, sega täidis ühtlaseks massiks.
9. Vala täidis koogivormi taigna sisse ning jälgi, et täidis ei läheks üle taignaäärte.
10. Pane koogivorm 220 C kuuma ahju ning küpseta 35-40 minutit.

Serveerida võid nii soojalt kui ka külmalt. Võid lisada täidisesse mõne sobiliku vürtsi, kuid Quiche Lorraine´le annab suurepärase maitse sibula, peekoni ning Cheddari kombineeritud maitse.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi