3
Kodused pelmeenid
« Tagasi
Allikas: Koogid - 1001 klassikalist retsepti kogu maailmast
Autor: Menüü.ee
0
kommentaari
1. Sõelu 120 g jahu, ingver ja kaneel kaussi ja sega juurde pruun suhkur.
2. Haki kaussi 80 g toasooja võid ja sega kahvliga, kuni tekib jäme puru.
3. Moodusta purust käntsakas, mässi see toidukilesse ja pane koogitaigna valmistamise ajaks (kuni 30 minutiks) külma.
Koogitaigna valmistamine:
4. Vahusta mikseriga 120 g pehmet võid, suhkur ja vanilliessents kausis.
5. Vahusta mikseriga segusse ka munad.
6. Sega taignasse vaheldumisi jahu, küpsetuspiulbri ja soola segu ning piim.
7. Määri 22,5 cm küpsetusvorm võiga ja puista üle jahuga.
8. Vala tainas koogivormi ja puista taina peale ühtlaselt tükkidena külmikust võetud suhkrupuru.
9. Küpseta ca 35-45 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.
Tweet
« Tagasi
Allikas: Koogid - 1001 klassikalist retsepti kogu maailmast
Autor: Menüü.ee
Tegid seda toitu?
0
kommentaari
Karamellise purukattega maitsev küpsetis
Koostisained
350 g | Jahu (nisu) |
200 g | Või |
150 g | Suhkur |
2 tk | Muna |
60 ml | Piim (2,5%) |
1 tl | Vanilliessents |
1.5 tl | Küpsetuspulber |
0.25 tl | Sool |
70 g | Suhkur (pruun) |
1 tl | Kaneel (pulber) |
1 tl | Ingver (jahvatatud) |
Valmistamine
Pruuni suhkrukatte valmistamine:1. Sõelu 120 g jahu, ingver ja kaneel kaussi ja sega juurde pruun suhkur.
2. Haki kaussi 80 g toasooja võid ja sega kahvliga, kuni tekib jäme puru.
3. Moodusta purust käntsakas, mässi see toidukilesse ja pane koogitaigna valmistamise ajaks (kuni 30 minutiks) külma.
Koogitaigna valmistamine:
4. Vahusta mikseriga 120 g pehmet võid, suhkur ja vanilliessents kausis.
5. Vahusta mikseriga segusse ka munad.
6. Sega taignasse vaheldumisi jahu, küpsetuspiulbri ja soola segu ning piim.
7. Määri 22,5 cm küpsetusvorm võiga ja puista üle jahuga.
8. Vala tainas koogivormi ja puista taina peale ühtlaselt tükkidena külmikust võetud suhkrupuru.
9. Küpseta ca 35-45 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi