2
Lihapirukad
« Tagasi
Allikas: Menüü.ee
Autor: Menüü.ee
1
kommentaari
2. Lisa piimale suhkur ja pool jahu kogusest, mille sisse on sisse segatud kuivpärm.
3. Sega vispliga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima.
4. Peale seda lisa taignale lahtiklopitud muna, sool, toiduõli, ja ülejäänud kogus jahu.
5. Sega käsitsi või kasuta miksri taignakonkse kuni taigen on korralikult läbi sõtkutud.
6. Aseta taigen piisavalt suurde kaussi, kata käterätikuga ning aseta sooja kerkima. Taigen kerkib kahekordseks umbes tunniga.
Nb! Tegemist on eelkergitusega retseptiga, mis sobib suurepäraselt magusate taignaküpsetiste valmistamiseks. Kui vähendada suhkru kogust ja suurendada soola hulka, sobib sama taigen ka soolaste küpsetiste jaoks.
Tweet
« Tagasi
- 1,7 kg portsjonit
- 90 min
Allikas: Menüü.ee
Autor: Menüü.ee
Tegid seda toitu?
1
kommentaari
Pärmitaigen, millest saab valmistada maitsvaid pirukaid
Koostisained
850 g | Jahu (nisu) |
500 ml | Piim (2,5%) |
135 g | Toiduõli |
130 g | Suhkur |
20 g | Pärm (kuiv) |
2 tk | Muna |
2 tl | Sool |
Valmistamine
1. Soojenda 0,5 l piima kuni piim on käesoe.2. Lisa piimale suhkur ja pool jahu kogusest, mille sisse on sisse segatud kuivpärm.
3. Sega vispliga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima.
4. Peale seda lisa taignale lahtiklopitud muna, sool, toiduõli, ja ülejäänud kogus jahu.
5. Sega käsitsi või kasuta miksri taignakonkse kuni taigen on korralikult läbi sõtkutud.
6. Aseta taigen piisavalt suurde kaussi, kata käterätikuga ning aseta sooja kerkima. Taigen kerkib kahekordseks umbes tunniga.
Nb! Tegemist on eelkergitusega retseptiga, mis sobib suurepäraselt magusate taignaküpsetiste valmistamiseks. Kui vähendada suhkru kogust ja suurendada soola hulka, sobib sama taigen ka soolaste küpsetiste jaoks.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi