Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

0 0 1


  • 1,7 kg portsjonit
  • 90 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Pärmitaigen, millest saab valmistada maitsvaid pirukaid


Koostisained

850 g Jahu (nisu)
500 ml Piim (2,5%)
135 g Toiduõli
130 g Suhkur
20 g Pärm (kuiv)
2 tk Muna
2 tl Sool

Valmistamine

1. Soojenda 0,5 l piima kuni piim on käesoe.
2. Lisa piimale suhkur ja pool jahu kogusest, mille sisse on sisse segatud kuivpärm.
3. Sega vispliga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima.
4. Peale seda lisa taignale lahtiklopitud muna, sool, toiduõli, ja ülejäänud kogus jahu.
5. Sega käsitsi või kasuta miksri taignakonkse kuni taigen on korralikult läbi sõtkutud.
6. Aseta taigen piisavalt suurde kaussi, kata käterätikuga ning aseta sooja kerkima. Taigen kerkib kahekordseks umbes tunniga.

Nb! Tegemist on eelkergitusega retseptiga, mis sobib suurepäraselt magusate taignaküpsetiste valmistamiseks. Kui vähendada suhkru kogust ja suurendada soola hulka, sobib sama taigen ka soolaste küpsetiste jaoks.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi