6
Lihtne porgandipirukas
« Tagasi
Allikas: Pirukad 2
Autor: Kaarel Korzets
2
kommentaari
1. Sega köögikombainis jahu, 0,5 tl soola, 100 ml riivjuustu ning külm või.
2. Lisa vesi ja sega ühtlaseks taignaks.
3. Vooderda vorm taignaga ning eelküpseta 200C ahjus 10 minutit.
Täidis:
1. Haki sibulad ning riivi porgandid jämeda riiviga.
2. Kuumuta sibulaid ning porgandeid madalal kuumusel 10 minutit.
3. Lisa hakitud küüslauk ning prae veel paar minutit.
4. Maitsesta saadud segu soola ning muskaatpähkliga.
5. Lisa sidrunimahl.
6. Vahusta munad piima, pipra ning tüümianiga.
7. Tõsta porganditäidis eelküpsetatud põhjale, raputa peale riivjuust ja vala peale munasegu.
8. Tõsta peale toorjuustukuhjakesed.
9. Küpseta 180C ahjus umbes 25 minutit kuni pirukas on küps
Tweet
« Tagasi
- 8 portsjonit
- 30+35 min
Allikas: Pirukad 2
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
2
kommentaari
Mahlane porgandipirukas muredal taignal
Koostisained
200 ml | Juust (riivitud) |
200 ml | Piim (2,5%) |
150 g | Jahu (nisu) |
150 g | Toorjuust |
100 g | Või |
4 tk | Porgand |
3 tk | Muna |
2 tk | Sibul |
2 tk | Küüslauk (küüs) |
2 spl | Rapsiõli |
2 spl | Vesi (külm) |
1 spl | Sidrunimahl |
1 tl | Muskaatpähkel (pulber) |
1 tl | Sool |
Pipar (must) | |
Tüümian (kuivatatud) |
Valmistamine
Taigen:1. Sega köögikombainis jahu, 0,5 tl soola, 100 ml riivjuustu ning külm või.
2. Lisa vesi ja sega ühtlaseks taignaks.
3. Vooderda vorm taignaga ning eelküpseta 200C ahjus 10 minutit.
Täidis:
1. Haki sibulad ning riivi porgandid jämeda riiviga.
2. Kuumuta sibulaid ning porgandeid madalal kuumusel 10 minutit.
3. Lisa hakitud küüslauk ning prae veel paar minutit.
4. Maitsesta saadud segu soola ning muskaatpähkliga.
5. Lisa sidrunimahl.
6. Vahusta munad piima, pipra ning tüümianiga.
7. Tõsta porganditäidis eelküpsetatud põhjale, raputa peale riivjuust ja vala peale munasegu.
8. Tõsta peale toorjuustukuhjakesed.
9. Küpseta 180C ahjus umbes 25 minutit kuni pirukas on küps
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi