Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Plov ehk pilaff sealihast

« Tagasi

4 5 2


  • 4 portsjonit
  • 15+45 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


2
kommentaari

Ehtsa pilafi eestipärane variant sealihaga


Koostisained

500 g Sealiha (välisfilee)
270 g Riis
1 tk Porgand
1 tk Sibul
80 g Tomatipüree
700 ml Vesi
Sool
Pipar
Petersell

Valmistamine

1. Tükelda sealiha suuremateks kuubikuteks (2-3 cm), prae pannil läbi ja maitsesta.
2. Kuumuta õlis kooritud ja tükeldatud porgand ning sibul. Lisa porgandile-sibulale tomatipüree ja kuumuta paar minutit.
3. Lisa potti lihakuubikud ja kuum (keedetud) vesi, aja kogu pada keema ja hauta tasasel tulel edasi.
4. Pese riisi mitmeid kordi külmas vees ning lisa ta seejärel potti ülejäänud toiduainete juurde.
5. Seejärel sega riis ülejäänud pajaga kergelt läbi.
6. Jätka tasasel tulel hautamist, kuni riis on pehme. Jälgi, et vedelikku oleks piisavalt ja toit ei kõrbeks põhja, vajadusel vala pisut kuuma vett juurde.
7. Serveeri peterselliga.

NB: Ära plovi haudumise ajal eriti sega, muidu kaotab roog oma mõnusa struktuuri.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi