0
Pizzastritsel
« Tagasi
0
kommentaari
1. Sega omavahel pärm, 0,5 tl soola ja 1 tl suhkurt ning oota kuni pärm muutub vedelaks.
2. Sega omavahel vesi, õli ning vedel pärm.
3. Kalla jahu piisavalt suurde kaussi ning tee temasse süvend.
4. Kalla süvendisse vee-, õli-, ja pärmisegu.
5. Sega ning sõtku tainas ühtlaseks käte külge mittejäävaks palliks.
6. Puista taignale pisut jahu, aseta kausile rätik ning lase tal seejärel kerkida.
7. Taigen peaks kerkima kahekordseks 45 minutiga.
Kate:
1. Koori ning haki sibul ja küüslauguküüned.
2. Prae hakitud sibul või ning õli segus vaiksel kuumusel klaasjaks.
3. Lisa hakitud küüslauguküüned ning prae veel paar minutit.
4. Kalla juurde purustatud tomatid.
5. Sega kõik korralikult läbi ning lase vaiksel tulel aegajalt segades 20-30 minutit podiseda.
6. Maitsesta soola, suhkru, purustatud pipra ning punega.
NB! Kuna tomat on suhteliselt happeline, tuleb kastmele lisada nii palju suhkrut, et happelisus tasanduks.
Pizza valmistamine:
1. Sõtku tainas läbi ning jaga kaheks.
2. Aseta tööpinnale pisut jahu ning rulli esimene osa tainast õhukeseks rattaks.
3. Lisa taignale pool kastmest nii, et servad jääksid umbes 1 cm laiuselt katmata.
4. Rebi katki ning aseta pizzale peale pool Mozarella kogusest.
5. Tilguta kastmeta jäänud alale oliiviõli ning hõõru õli ühtlaselt servadele laiali.
6. Aseta pizza eelkuumutatud ahju 200C-225C juurde ning küpseta 10-15 minutit.
NB! Enne pizza ahjuplaadile asetamist raputa plaadile pisut jahu - nii ei vaja sa küpsetuspaberit ning ka pizza põhi jääb maitsvam.
Antud kogused on kahe suure pizza jaoks.
Tweet
« Tagasi
0
kommentaari
Lihtne ning kiiresti valmiv pizza
Koostisained
400 g | Purustatud tomat (konserv) |
400 g | Jahu (nisu) |
200 g | Juust (mozzarella) |
200 ml | Vesi |
50 ml | Toiduõli |
15 g | Pärm |
2 tk | Küüslauk (küüs) |
1 tk | Sibul |
2 spl | Oliivõli |
5 g | Või |
Pune e. oregano (kuivatatud) | |
Pipar (must) | |
Suhkur | |
Sool |
Valmistamine
Taigen:1. Sega omavahel pärm, 0,5 tl soola ja 1 tl suhkurt ning oota kuni pärm muutub vedelaks.
2. Sega omavahel vesi, õli ning vedel pärm.
3. Kalla jahu piisavalt suurde kaussi ning tee temasse süvend.
4. Kalla süvendisse vee-, õli-, ja pärmisegu.
5. Sega ning sõtku tainas ühtlaseks käte külge mittejäävaks palliks.
6. Puista taignale pisut jahu, aseta kausile rätik ning lase tal seejärel kerkida.
7. Taigen peaks kerkima kahekordseks 45 minutiga.
Kate:
1. Koori ning haki sibul ja küüslauguküüned.
2. Prae hakitud sibul või ning õli segus vaiksel kuumusel klaasjaks.
3. Lisa hakitud küüslauguküüned ning prae veel paar minutit.
4. Kalla juurde purustatud tomatid.
5. Sega kõik korralikult läbi ning lase vaiksel tulel aegajalt segades 20-30 minutit podiseda.
6. Maitsesta soola, suhkru, purustatud pipra ning punega.
NB! Kuna tomat on suhteliselt happeline, tuleb kastmele lisada nii palju suhkrut, et happelisus tasanduks.
Pizza valmistamine:
1. Sõtku tainas läbi ning jaga kaheks.
2. Aseta tööpinnale pisut jahu ning rulli esimene osa tainast õhukeseks rattaks.
3. Lisa taignale pool kastmest nii, et servad jääksid umbes 1 cm laiuselt katmata.
4. Rebi katki ning aseta pizzale peale pool Mozarella kogusest.
5. Tilguta kastmeta jäänud alale oliiviõli ning hõõru õli ühtlaselt servadele laiali.
6. Aseta pizza eelkuumutatud ahju 200C-225C juurde ning küpseta 10-15 minutit.
NB! Enne pizza ahjuplaadile asetamist raputa plaadile pisut jahu - nii ei vaja sa küpsetuspaberit ning ka pizza põhi jääb maitsvam.
Antud kogused on kahe suure pizza jaoks.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi