Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

5 1 0


  • 30 + 45 min

Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Maitsev ja mahlane pikkpoiss.


Koostisained

1.2 kg Hakkliha (segu)
1 tk Porgand
1 tk Varsseller
1 tk Sibul
0.5 tk Paprika (punane)
2 tk Muna
4 tk Shampinjon
3 tk Küüslauk (küüs)
1 tl Pitsamaitseaine
2 tl Sool
1 spl Worchesteri kaste
1 tl Pipar (must)
0.5 tl Pipar (Cayenne)
240 ml Riivsai
2 spl Suhkur (pruun)
2 spl Ketšup
2 spl Sinep (Dijon)

Valmistamine

1. Peenesta porgand, seller, sibul, punane paprika, seened ja küüslauk köögikombainis (mitte päris püreeks).
2. Aseta hakkliha suurde kaussi ja lisa purustatud köögiviljad, Worcestershire kaste ja lahtiklopitud munad. Lisa pitsamaitseaine, sool, must pipar ja cayenne'i pipar. Sega omavahel.
3. Vala juurde riivsai ja sega kiiresti ülejäänud ainetega.
4. Määri küpsetusvorm kergelt õliga ja aseta sellele hakklihapall. Vormi pätsiks ja aseta 175 kraadisesse ahju.
5. Valmista glasuur. Selleks sega omavahel pruun suhkur, dijoni sinep ja ketšup väikeses kausis kuni suhkur on lahustunud. Kui ketšup on mahedamaitseline, võid lisada paar tilka tabascot või muud vürtsikastet.
6. Kui pikkpoiss on ahjus olnud 15 minutit, siis võta vorm välja ja määri lihapäts glasuuriga kokku pealt ja seejärel külgedelt.
7. Aseta vorm ahju tagasi ja küpseta veel 30 - 35 minutit.

Serveeri keedetud või ahjukartulitega (või kartlipudruga). Maitseb hästi ka külmalt järgmisel päeval võileival.
Kui soovid teha väiksemat pikkpoissi, siis muuda koostisainete koguseid vastavalt.

Head isu!

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi