1
Jõulukook tiramisu küpsistega
« Tagasi
0
kommentaari
Põhi:
200g toorjuustu
2 munavalget
2 spl suhkrut
100 ml kanget musta kohvi
Tükelda ja sega toorjuust, et ta muutuks pehmemaks. Vahusta munad suhkruga ja sega toorjuustuga aeglaselt läbi. Maitsesta kohviga, jälgides, et vedelikku ei oleks liiga palju.
Kata 18-23 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning vormi toorjuustumassist põhi. Küpseta 160-170 kraadi juures umbes 20 minutit. Lase aeglaselt jahtuda (muidu on pragunemise oht!), kuskil tunni aja pärast saad jahtunud põhja külmkappi edasi tahkuma tõsta.
Kate:
750g maitsestamata jogurtit või vaarikajogurtit
20 g želatiini
Maitsestamata jogurt maitsesta ise vanillisuhkru, tavalise suhkru ja vaarikate või vaarikamoosiga. Võid kattesse lisada ka terveid vaarikaid või marmelaaditükke. Arvesta, et mida hapumaks ja vedelamaks kate läheb, seda rohkem on vaja želatiini. Hea tulemuse annab ka kahe kihi vahele šokolaadi riivimine.
Pane 20g želatiini (umbes 7 tl) poolde tassi külma vette (100-150 ml, vahekord želatiiniga 1:4) ja lase 10 minutit paisuda. Sejärel kuumuta želatiini 30 sekundid mikrolaineahjus. Sega. Tõsta 4-5 lusikatäit jogurtisegu želatiini sisse, sega, et temperatuurid ühtlustuks ning siis kalla kogu see žealtiini-jogurtimögin tagasi ülejäänud jogurti juurde. sega hoolikalt ja kalla täielikult jahtunud (!) põhjale. Jäta paariks tunniks kuni üle öö külmkappi.
Vormist kättesaamist kõlbustab vormi kastmine hetkeks kuuma vette.
Tweet
« Tagasi
0
kommentaari
Vaarika-kohvikook, kus põhjaks toorjuustukiht. Valmistamine on lihtne, kuid tarbida on parim alles järgmisel päeval.
Koostisained
200 g | Toorjuust |
2 tk | Munavalge |
20 g | Suhkur |
100 ml | Kohv |
750 g | vaarikajogurt |
20 g | želatiin |
100 g | Vaarikad |
Valmistamine
See kook koosneb kahest kihist: küpsetatud põhjast ning selle tehtud jogurtikihist.Põhi:
200g toorjuustu
2 munavalget
2 spl suhkrut
100 ml kanget musta kohvi
Tükelda ja sega toorjuust, et ta muutuks pehmemaks. Vahusta munad suhkruga ja sega toorjuustuga aeglaselt läbi. Maitsesta kohviga, jälgides, et vedelikku ei oleks liiga palju.
Kata 18-23 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning vormi toorjuustumassist põhi. Küpseta 160-170 kraadi juures umbes 20 minutit. Lase aeglaselt jahtuda (muidu on pragunemise oht!), kuskil tunni aja pärast saad jahtunud põhja külmkappi edasi tahkuma tõsta.
Kate:
750g maitsestamata jogurtit või vaarikajogurtit
20 g želatiini
Maitsestamata jogurt maitsesta ise vanillisuhkru, tavalise suhkru ja vaarikate või vaarikamoosiga. Võid kattesse lisada ka terveid vaarikaid või marmelaaditükke. Arvesta, et mida hapumaks ja vedelamaks kate läheb, seda rohkem on vaja želatiini. Hea tulemuse annab ka kahe kihi vahele šokolaadi riivimine.
Pane 20g želatiini (umbes 7 tl) poolde tassi külma vette (100-150 ml, vahekord želatiiniga 1:4) ja lase 10 minutit paisuda. Sejärel kuumuta želatiini 30 sekundid mikrolaineahjus. Sega. Tõsta 4-5 lusikatäit jogurtisegu želatiini sisse, sega, et temperatuurid ühtlustuks ning siis kalla kogu see žealtiini-jogurtimögin tagasi ülejäänud jogurti juurde. sega hoolikalt ja kalla täielikult jahtunud (!) põhjale. Jäta paariks tunniks kuni üle öö külmkappi.
Vormist kättesaamist kõlbustab vormi kastmine hetkeks kuuma vette.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi