0
Šokolaadine lihavõttetort
« Tagasi
Allikas: Nadja koogid
Autor: Kaarel Korzets
1
kommentaari
1. Vahusta munad 50 g suhkruga tugevaks vahuks.
2. Lisa sõeludes jahu ning kakao.
3. Küpseta 200 C juures 15 minutit, katsu tikuga biskviidi küpsust ning seejärel jahuta.
Šokolaadikreem:
1. Sulata veevannil 35 g šokolaadi jälgides, et šokolaad ei muutuks liiga kuumaks.
2. Lisa mahlas paisutatud ja sulatatud želatiin, mis on veidi jahtunud (kogused mahl 50 ml ning želatiin 5 g).
3. Vahusta õrnalt 125 ml vahukoort ning sega see jahtunud šokolaadimassiga.
4. Lisa veel 25 g jagu tükikesteks tehtud šokolaadi.
5. Aseta biskviit 26 cm läbimõõduga koogivormi ning lisa šokolaadimass.
6. Pane vorm külmkappi ja lase šokolaadimassil taheneda.
Vaarikakreem:
1. Vahusta Mascarpone toorjuust 80 g suhkru, 250 ml vahukoore ning vaniljesuhkruga.
2. Paisuta ja sulata 10 g želatiini ning lisa tulisena segule.
3. Lisa vaarikad ning sega õrnalt läbi.
4. Võta koogivorm külmkapist välja ning lisa kolmanda kihina vaarikakreem.
5. Pane veel umbes tunniks külmkappi.
Kaunistamiseks riivi koogile ülejäänud šokolaad ning puista peale granaatõuna seemneid.
Tweet
« Tagasi
- 8 portsjonit
- 120 min
Allikas: Nadja koogid
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
1
kommentaari
Uhke ning maitsev tort pidulikeks sündmusteks
Koostisained
375 ml | Vahukoor (35%) |
200 g | Toorjuust (mascarpone) |
150 ml | Apelsinimahl |
150 g | Vaarikad (külmutatud) |
130 g | Suhkur |
80 g | Mõrušokolaad |
50 g | Jahu (nisu) |
20 g | Kakao |
15 g | Želatiin |
2 tk | Muna |
0.5 tl | Vaniljesuhkur |
Granaatõun |
Valmistamine
Biskviitpõhi:1. Vahusta munad 50 g suhkruga tugevaks vahuks.
2. Lisa sõeludes jahu ning kakao.
3. Küpseta 200 C juures 15 minutit, katsu tikuga biskviidi küpsust ning seejärel jahuta.
Šokolaadikreem:
1. Sulata veevannil 35 g šokolaadi jälgides, et šokolaad ei muutuks liiga kuumaks.
2. Lisa mahlas paisutatud ja sulatatud želatiin, mis on veidi jahtunud (kogused mahl 50 ml ning želatiin 5 g).
3. Vahusta õrnalt 125 ml vahukoort ning sega see jahtunud šokolaadimassiga.
4. Lisa veel 25 g jagu tükikesteks tehtud šokolaadi.
5. Aseta biskviit 26 cm läbimõõduga koogivormi ning lisa šokolaadimass.
6. Pane vorm külmkappi ja lase šokolaadimassil taheneda.
Vaarikakreem:
1. Vahusta Mascarpone toorjuust 80 g suhkru, 250 ml vahukoore ning vaniljesuhkruga.
2. Paisuta ja sulata 10 g želatiini ning lisa tulisena segule.
3. Lisa vaarikad ning sega õrnalt läbi.
4. Võta koogivorm külmkapist välja ning lisa kolmanda kihina vaarikakreem.
5. Pane veel umbes tunniks külmkappi.
Kaunistamiseks riivi koogile ülejäänud šokolaad ning puista peale granaatõuna seemneid.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi