Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Normandia õunakook

« Tagasi

0 0 2


  • 8 portsjonit
  • 30+30 min

Allikas: Õunaraamat
Autor:

Tegid seda toitu?


2
kommentaari

Purukattega õunakook, mis sobib suurepäraselt vanillijäätisega.


Koostisained

500 g Õun
300 g Jahu (nisu)
250 g Või
230 g Suhkur
1 tk Muna
1 tk Sidrun
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel (pulber)

Valmistamine

Põhi:
1. Sega omavahel pool jahust, 70 g suhkrut ja küpsetuspulber.
2. Lisa 100 g toasooja võid ning muna.
3. Sega tainas massiks kokku, keera toidukilesse ning aseta umbes 30 minutiks külmkappi.
4. Võita ahjuvorm ning suru tainas vormi põhja ning servadele.
5. Aseta vorm 5-10 minutiks 200 C ahju.

Täidis:
1. Lõika kooritud ning puhastatud õunad õhukesteks sektoriteks.
2. Kuumuta paksupõhjalises potis 50 g võid ning lisa 50 g suhkrut.
3. Lase segul pisut podiseda ning lisa seejärel õunad.
4. Mõne minut pärast lisa sidrunist pressitud mahl.
5. Kuumuta segu, teda aegajalt segades, niikaua kuni vedelik on vähenenud ning õunad pehmenenud.

Kate ning koogi kokkupanemine:
1. Sega ülejaanud pool jahust, suhkur ning kaneel.
2. Näpi juurde ülejäänud või ja sega kõik purutaoliseks massiks.
3. Vala õunasegu tainapõhjale ning pudista peale purukate.
4. Küpseta kooki 200 C ahjus 20 minutit.

Õunakookide juures tasub kasutada hapukamaid õunasorte. Üheks selliseks sordiks on näiteks Granny Smith.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi