Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

5 3 1


  • 16 portsjonit
  • 60-70 min

Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Ise tehtud,hästi tehtud ;) (Parem kui poest ostetud).


Koostisained

500 g Või
200 g Hapukoor (20%)
0.5 tl Sool
1 l Piim (2,5%)
3 dl Suhkur
6 dl Jahu (nisu)
4 tk Muna
2 tl Vaniljesuhkur

Valmistamine

Tainas:
1. Sega suures kausis 5 dl jahu ja 0,5-1 tl soola.
2. Lisa 250 g tükeldatud võid ja hapukoor.
3. Näpi tainas ühtlaseks massiks.
4. Mässi tainas kilesse.
5. Tõsta 1 tunniks külmkappi

Kreem:
1. Kreemi valmistamiseks kuumuta piim ja suhkur keemiseni (mitte keema lasta).
2. Samal ajal sega kausis ühtlaseks muna ja 4 supilusikatäit jahu (vajadusel valada läbi sõela, et ei oleks klimpe).
3. Vala kuum piim jahu-munasegusse ja sega ühtlaseks.
4. Vala saadud segu tagasi potti ning kuumuta keskmisel kuumusel, pidevalt segades kuni kreem on piisavalt paks.
5. Jahuta kreem ja maitsesta vaniljesuhkruga.
6. Lisa seejärel kreemile toasoe või (250 g) ning vahusta mikseriga ühtlaseks.

Küpsetamine:
1. Kuumuta ahi 225 kraadini.
2. Jaga tainas 6 osaks.
3. Rulli igast osast umbes 25x25 cm ruudud
4. Üleliigsed ääred lõika ära ja jäta kõrvale (need küpseta kõige viimasena).
5. Kuna tainas tuleb rullida väga õhukeseks, on lihtsam seda teha otse küpsetuspaberil.
6. Küpseta põhjasid ükshaaval 5 minutit.
7. Küpsenud põhjade vahele määri kreemi.
8. Kõige pealmiseks kihiks jääb kreem.
9. Küpsetatud tainaservad purusta peenikeseks pudiks ja raputa koogi peale.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi