0
Piparkoogitaigen
« Tagasi
1
kommentaari
1. Selita või. Selleks lõika või tükkideks ning kuumuta kuni ta on sulanud.
2. Koori pealt tekkinud vaht nii, et järgi jääks ilus läbipaistev sulavõi.
3. Pane 1 spl veiniäädikat, 1 spl vett ning veidi purustatud piprad potti ning lase vedelik keema.
4. Keeda minutike ning kurna seejärel vedelik kuumakindlasse kausikesse.
5. Kui segu on pisut jahtunud lisa talle 1 muna kollane ning klopi kergelt vahtu.
6. Aseta kauss vaikselt keeva veepoti peale nii, et kausi põhi ulatub vee kohale.
7. Vispelda segu 1-2 minutit kuni see pisut pakseneb.
8. Tõsta kauss eemale ning kalla ühtlase nirena, pidevalt vispeldades, juurde selitatud või.
9. Maitsesta kastet soolaga ning lisa soovi korral sidrunimahla.
10. Kui munakollane peaks tõmbuma pisut tükki, siis kena välimuse saad kastmele tagasi kui segada ta vispeldades teise kaussi löödud munakollase hulka.
11. Hoia kastet soojas.
Uputatud muna:
1. Kalla keevasse vette 2 spl veiniäädikat ning alanda kuumust nii, et vesi vaevu keeks.
2. Aja vesi keerlema ning lisa ettevaatlikult munad (et munad ühtlaselt vette saada võid nad eelnevalt väiksele taldrikule lahti lüüa).
3. Munade keemise ajal tõmba lusikaga munavalget ümber munakollase, nii et tulemuseks jääks kena ning ühtlane upumuna.
4. Keeda munad oma maitse järgi küpsuse astmele.
5. Soovides soolasemaid mune võid nad tõsta peale keemist korraks ka kuuma soolavette.
Kokkupanemine:
1. Prae peekon ning rösti saiaviilud.
2. Aseta röstitud saiadele peekoniviilud, neile omakorda uputatud munad ning kalla peale kaste.
Tweet
« Tagasi
1
kommentaari
Kuulus roog upumunade ning Hollandi kastmega
Koostisained
50 g | Või |
6 tk | Peekon (suitsutatud) |
3 tk | Muna |
3 spl | Veiniäädikas (valge) |
2 tk | Röstsai |
1 spl | Vesi |
0.5 tk | Sidrun |
7 tk | Pipar (must) |
Sool |
Valmistamine
Hollandi kaste:1. Selita või. Selleks lõika või tükkideks ning kuumuta kuni ta on sulanud.
2. Koori pealt tekkinud vaht nii, et järgi jääks ilus läbipaistev sulavõi.
3. Pane 1 spl veiniäädikat, 1 spl vett ning veidi purustatud piprad potti ning lase vedelik keema.
4. Keeda minutike ning kurna seejärel vedelik kuumakindlasse kausikesse.
5. Kui segu on pisut jahtunud lisa talle 1 muna kollane ning klopi kergelt vahtu.
6. Aseta kauss vaikselt keeva veepoti peale nii, et kausi põhi ulatub vee kohale.
7. Vispelda segu 1-2 minutit kuni see pisut pakseneb.
8. Tõsta kauss eemale ning kalla ühtlase nirena, pidevalt vispeldades, juurde selitatud või.
9. Maitsesta kastet soolaga ning lisa soovi korral sidrunimahla.
10. Kui munakollane peaks tõmbuma pisut tükki, siis kena välimuse saad kastmele tagasi kui segada ta vispeldades teise kaussi löödud munakollase hulka.
11. Hoia kastet soojas.
Uputatud muna:
1. Kalla keevasse vette 2 spl veiniäädikat ning alanda kuumust nii, et vesi vaevu keeks.
2. Aja vesi keerlema ning lisa ettevaatlikult munad (et munad ühtlaselt vette saada võid nad eelnevalt väiksele taldrikule lahti lüüa).
3. Munade keemise ajal tõmba lusikaga munavalget ümber munakollase, nii et tulemuseks jääks kena ning ühtlane upumuna.
4. Keeda munad oma maitse järgi küpsuse astmele.
5. Soovides soolasemaid mune võid nad tõsta peale keemist korraks ka kuuma soolavette.
Kokkupanemine:
1. Prae peekon ning rösti saiaviilud.
2. Aseta röstitud saiadele peekoniviilud, neile omakorda uputatud munad ning kalla peale kaste.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi