0
Dipikaste baklažaaniga
« Tagasi
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
1
kommentaari
2. Pese baklažaanidele tekkinud vesi ning kuivata nad majapidamispaberiga.
3. Prae baklažaanid pannil küpseks.
4. Aseta kooritud ja viilutatud kartulid 5 minutiks soolaga maitsestatud vette keema.
5. Peale keetmist kurna kartulid.
Bolognese kaste:
1. Prae hakitud sibul klaasjaks.
2. Lisa hakkliha ning peale selle pruunistamist maitsesta soola, pune ja purustatud pipraga.
3. Kalla juurde purustatud tomatid. Maitsesta veelkord suhkru ja soolaga ning lase kastmel 30-40 minutit vaiksel tulel podiseda.
Valge (bešamell) kaste:
1. Sulata potis või ning lisa jahu.
2. Pidevalt segades lase või ning jahu segul mõni minut podiseda.
3. Kalla juurde piim ning munakollastega segatud sidrunimahl.
4. Aeg-ajalt segades lase kastmel pakseneda.
5. Lisa muskaatpähkli pulber ning sool.
Vormi kokkupanemine:
1. Aseta kiht viilutatud kartuleid lasanje vormi.
2. Kartuli viiludele aseta kiht Bolognese kastet, millele raputa peale kaneeli.
3. Kastmele aseta peale kiht praetud baklašaane.
4. Korda kihtide lisamist kuni vorm peaaegu täis.
5. Kalla kõigele peale valge bešamell kaste.
6. Aseta vorm ahju ning küpseta 180C juures 30 minutit, siis lisa riivitud juust ning küpseta veel niipalju, et juust sulaks ja saaks ilusa kuldse värvuse.
Tweet
« Tagasi
- 8 portsjonit
- 60+40 min
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
1
kommentaari
Kreekast pärinev kihiline vormiroog
Koostisained
750 ml | Piim (2,5%) |
700 g | Hakkliha (segu) |
500 g | Kartul |
100 g | Juust |
2 tk | Baklažaan |
2 tk | Sibul |
2 tk | Purustatud tomat (konserv) |
4 spl | Või |
4 spl | Jahu (nisu) |
2 tk | Munakollane |
3 spl | Sidrunimahl |
0.5 tl | Muskaatpähkel (pulber) |
Rapsiõli | |
Pune e. oregano (kuivatatud) | |
Kaneel (pulber) | |
Suhkur | |
Pipar (must) | |
Sool |
Valmistamine
1. Viiluta pikkipidi baklažaanid, raputa neile peale soola ning lase pool tundi seista.2. Pese baklažaanidele tekkinud vesi ning kuivata nad majapidamispaberiga.
3. Prae baklažaanid pannil küpseks.
4. Aseta kooritud ja viilutatud kartulid 5 minutiks soolaga maitsestatud vette keema.
5. Peale keetmist kurna kartulid.
Bolognese kaste:
1. Prae hakitud sibul klaasjaks.
2. Lisa hakkliha ning peale selle pruunistamist maitsesta soola, pune ja purustatud pipraga.
3. Kalla juurde purustatud tomatid. Maitsesta veelkord suhkru ja soolaga ning lase kastmel 30-40 minutit vaiksel tulel podiseda.
Valge (bešamell) kaste:
1. Sulata potis või ning lisa jahu.
2. Pidevalt segades lase või ning jahu segul mõni minut podiseda.
3. Kalla juurde piim ning munakollastega segatud sidrunimahl.
4. Aeg-ajalt segades lase kastmel pakseneda.
5. Lisa muskaatpähkli pulber ning sool.
Vormi kokkupanemine:
1. Aseta kiht viilutatud kartuleid lasanje vormi.
2. Kartuli viiludele aseta kiht Bolognese kastet, millele raputa peale kaneeli.
3. Kastmele aseta peale kiht praetud baklašaane.
4. Korda kihtide lisamist kuni vorm peaaegu täis.
5. Kalla kõigele peale valge bešamell kaste.
6. Aseta vorm ahju ning küpseta 180C juures 30 minutit, siis lisa riivitud juust ning küpseta veel niipalju, et juust sulaks ja saaks ilusa kuldse värvuse.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi