6
Kapsapirukas
« Tagasi
2
kommentaari
Koostisosad:
1.0,5l piima
2.130g suhkrut
3.11g kuivpärmi või 25g presspärmi
4.850g nisujahu
5.2 muna
6.1 tl soola
7.135g toiduõli
Pärmitaigna valmistamine:
1.Soojenda 0,5 l piima käesoojaks
2.Lisa piimale suhkur ja pool jahu kogusest, millesse on sisse segatud kuivpärm
3.Sega vispliga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima.
4.Peale kergitamist lisa taignale lahtiklopitud muna, sool, toiduõli, ja ülejäänud kogus jahu
5.Sega käsitsi või kasuta mikseri taignakonkse, kuni taigen on korralikult läbi sõtkutud.
6.Lase taignale kerkida kinni kaetult soojas kohas (kasuta selleks spetsiaalset kergituskaussi või lihtsalt kata suurem anum tavalise köögirätikuga).NB! Taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund).
Piruka sisu:
1.250g hakkliha
2.150g sibulat
3.100g marineeritud kurki
4.100g keedetud riisi(võta keetmata riisi 50g)
5.10g küüslauku
6.Maitseained: sool, pipar, oregano, tüümian, suhkur
7.1 muna võõpamiseks
Pirukate sisu valmistamine:
1.Keeda riis
2.Pruunista pannil hakkliha. Lisa sinna tükeldatud marineeritud kurk ja sibul ning prae läbi
3.Maitseta segu ja lisa eelnevalt keedetud riis ja küüslauk
4.Võta paras osa taignast ja rulli see jahusele lauale laiali
5.Pirukate väljalõikamiseks on hea kasuta näiteks mahlaklaasi
6.Aseta supilusikatäis täidist lahti rullitud taignale, keera taignaserv täidisele peale ja lõika klaasiga välja, pigista näpuga piruka servad üle ja aseta ahjuplaadile
7.Klopi lahti muna ja pintselda sellega pirukad enne ahju panemist
8.Küpseta 200 kraadi juures kuni pirukad on pealt kuldpruunid.
Tweet
« Tagasi
2
kommentaari
Lihtsad ning maitsvad lihapirukad
Koostisained
850 g | Jahu (nisu) |
500 ml | Piim (2,5%) |
250 g | Hakkliha (segu) |
150 g | Sibul |
130 g | Suhkur |
100 g | Marineeritud kurk |
50 g | Riis (sõmer) |
15 g | Pärm (kuiv) |
10 g | Küüslauk |
3 tk | Muna |
10 g | Sool |
Valmistamine
PÄRMITAIGEN:Koostisosad:
1.0,5l piima
2.130g suhkrut
3.11g kuivpärmi või 25g presspärmi
4.850g nisujahu
5.2 muna
6.1 tl soola
7.135g toiduõli
Pärmitaigna valmistamine:
1.Soojenda 0,5 l piima käesoojaks
2.Lisa piimale suhkur ja pool jahu kogusest, millesse on sisse segatud kuivpärm
3.Sega vispliga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima.
4.Peale kergitamist lisa taignale lahtiklopitud muna, sool, toiduõli, ja ülejäänud kogus jahu
5.Sega käsitsi või kasuta mikseri taignakonkse, kuni taigen on korralikult läbi sõtkutud.
6.Lase taignale kerkida kinni kaetult soojas kohas (kasuta selleks spetsiaalset kergituskaussi või lihtsalt kata suurem anum tavalise köögirätikuga).NB! Taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund).
Piruka sisu:
1.250g hakkliha
2.150g sibulat
3.100g marineeritud kurki
4.100g keedetud riisi(võta keetmata riisi 50g)
5.10g küüslauku
6.Maitseained: sool, pipar, oregano, tüümian, suhkur
7.1 muna võõpamiseks
Pirukate sisu valmistamine:
1.Keeda riis
2.Pruunista pannil hakkliha. Lisa sinna tükeldatud marineeritud kurk ja sibul ning prae läbi
3.Maitseta segu ja lisa eelnevalt keedetud riis ja küüslauk
4.Võta paras osa taignast ja rulli see jahusele lauale laiali
5.Pirukate väljalõikamiseks on hea kasuta näiteks mahlaklaasi
6.Aseta supilusikatäis täidist lahti rullitud taignale, keera taignaserv täidisele peale ja lõika klaasiga välja, pigista näpuga piruka servad üle ja aseta ahjuplaadile
7.Klopi lahti muna ja pintselda sellega pirukad enne ahju panemist
8.Küpseta 200 kraadi juures kuni pirukad on pealt kuldpruunid.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi