Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

5 1 0


  • 15 portsjonit
  • 1h+30 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Mitmekihiline imehea pastaroog


Koostisained

600 g Hakkliha (segu)
400 ml Purustatud tomat (konserv)
200 g Juust
18 tk Pasta (lasagne)
5 spl Jahu (nisu)
5 spl Või
2 tk Küüslauk (küüs)
1 l Piim (2,5%)
1 tk Sibul
Rapsiõli
Muskaatpähkel (pulber)
Pune e. oregano (kuivatatud)
Suhkur
Pipar (must)
Sool

Valmistamine

Bolognese kastme valmistamine
1. Koori ning haki sibul ning küüslauguküüned.
2. Kuumuta pannil või ning õli ja prae väiksel kuumusel hakitud sibulad klaasjaks. Paar minutit enne sibula valmimist lisa hakitud küüslauk.
3. Tõsta pliidil kuumust ning lisa jaokaupa hakkliha. Kui hakkliha on pruunistatud maitsesta teda soola, värskelt purustatud pipra ning punega.
4. Lisa purustatud tomatid ning hauta saadud segu vaiksel tulel umbes 30 minutit.
5. Maitsesta vajadusel veelkord soola, värskelt purustatud pipra ning suhkruga.

Valge (Bechamel) kastme valmistamine
1. Sulata kastmepotis või.
2. Lisa jahu ning lase paar minutit, pidevalt segades segul podiseda.
3. Kalla jaokaupa juurde (eelsoojendatud) piim.
4. Maitsesta segu soola ning muskaatpähkli pulbriga.
5. Lase kastmel pakseneda kuni ta on vedela hapukoore paksusega.

Lasanje kokkupanemine
1. Aseta ahjupannile küpsetuspaber.
2. Lao pannile õhukeste kihitidena Bolognese kaste, valge kaste, lasanje plaadid ning uuesti valge kaste.
3. Jätka kihtide ladumist. Viimane lasanje plaatide kiht kata ohtra valge kastmega.
4. Aseta ahjuplaat 200C ahju ning küpseta umbes 20-25 minutit
5. Võta lasanje ahjust, lisa riivitud juust ning aseta roog uuesti ahju.
6. Lasanje on valmis kui juust on sulanud (et saada kuldset pealmist kihti võid viimased minutid ahjul temperatuuri tõsta 250C ning programmi muuta grillile).

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi