0
Spinati-ricotta lasanje
« Tagasi
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
0
kommentaari
1. Koori ning haki sibul ning küüslauguküüned.
2. Kuumuta pannil või ning õli ja prae väiksel kuumusel hakitud sibulad klaasjaks. Paar minutit enne sibula valmimist lisa hakitud küüslauk.
3. Tõsta pliidil kuumust ning lisa jaokaupa hakkliha. Kui hakkliha on pruunistatud maitsesta teda soola, värskelt purustatud pipra ning punega.
4. Lisa purustatud tomatid ning hauta saadud segu vaiksel tulel umbes 30 minutit.
5. Maitsesta vajadusel veelkord soola, värskelt purustatud pipra ning suhkruga.
Valge (Bechamel) kastme valmistamine
1. Sulata kastmepotis või.
2. Lisa jahu ning lase paar minutit, pidevalt segades segul podiseda.
3. Kalla jaokaupa juurde (eelsoojendatud) piim.
4. Maitsesta segu soola ning muskaatpähkli pulbriga.
5. Lase kastmel pakseneda kuni ta on vedela hapukoore paksusega.
Lasanje kokkupanemine
1. Aseta ahjupannile küpsetuspaber.
2. Lao pannile õhukeste kihitidena Bolognese kaste, valge kaste, lasanje plaadid ning uuesti valge kaste.
3. Jätka kihtide ladumist. Viimane lasanje plaatide kiht kata ohtra valge kastmega.
4. Aseta ahjuplaat 200C ahju ning küpseta umbes 20-25 minutit
5. Võta lasanje ahjust, lisa riivitud juust ning aseta roog uuesti ahju.
6. Lasanje on valmis kui juust on sulanud (et saada kuldset pealmist kihti võid viimased minutid ahjul temperatuuri tõsta 250C ning programmi muuta grillile).
Tweet
« Tagasi
- 15 portsjonit
- 1h+30 min
Allikas: Menüü.ee
Autor: Kaarel Korzets
Tegid seda toitu?
0
kommentaari
Mitmekihiline imehea pastaroog
Koostisained
600 g | Hakkliha (segu) |
400 ml | Purustatud tomat (konserv) |
200 g | Juust |
18 tk | Pasta (lasagne) |
5 spl | Jahu (nisu) |
5 spl | Või |
2 tk | Küüslauk (küüs) |
1 l | Piim (2,5%) |
1 tk | Sibul |
Rapsiõli | |
Muskaatpähkel (pulber) | |
Pune e. oregano (kuivatatud) | |
Suhkur | |
Pipar (must) | |
Sool |
Valmistamine
Bolognese kastme valmistamine1. Koori ning haki sibul ning küüslauguküüned.
2. Kuumuta pannil või ning õli ja prae väiksel kuumusel hakitud sibulad klaasjaks. Paar minutit enne sibula valmimist lisa hakitud küüslauk.
3. Tõsta pliidil kuumust ning lisa jaokaupa hakkliha. Kui hakkliha on pruunistatud maitsesta teda soola, värskelt purustatud pipra ning punega.
4. Lisa purustatud tomatid ning hauta saadud segu vaiksel tulel umbes 30 minutit.
5. Maitsesta vajadusel veelkord soola, värskelt purustatud pipra ning suhkruga.
Valge (Bechamel) kastme valmistamine
1. Sulata kastmepotis või.
2. Lisa jahu ning lase paar minutit, pidevalt segades segul podiseda.
3. Kalla jaokaupa juurde (eelsoojendatud) piim.
4. Maitsesta segu soola ning muskaatpähkli pulbriga.
5. Lase kastmel pakseneda kuni ta on vedela hapukoore paksusega.
Lasanje kokkupanemine
1. Aseta ahjupannile küpsetuspaber.
2. Lao pannile õhukeste kihitidena Bolognese kaste, valge kaste, lasanje plaadid ning uuesti valge kaste.
3. Jätka kihtide ladumist. Viimane lasanje plaatide kiht kata ohtra valge kastmega.
4. Aseta ahjuplaat 200C ahju ning küpseta umbes 20-25 minutit
5. Võta lasanje ahjust, lisa riivitud juust ning aseta roog uuesti ahju.
6. Lasanje on valmis kui juust on sulanud (et saada kuldset pealmist kihti võid viimased minutid ahjul temperatuuri tõsta 250C ning programmi muuta grillile).
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi