Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Kohupiimapontšikud

« Tagasi

0 0 1


  • 60 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Maitsvad friteeritud kohupiimapallikesed


Koostisained

500 ml Toiduõli
500 g Kohupiim
300 g Jahu (nisu)
150 g Suhkur
150 g Või
3 tk Muna
2 g Küpsetuspulber
2 tl Vanillisuhkur
1 tl Sool

Valmistamine

1. Hõõru kohupiim suhkru ja munadega lahti.
2. Sulata või ja vala kohupiima hulka.
3. Lisa sool, vaniljesuhkur ja jahuga segatud küpsetuspulber ning sega ühtlaseks taignaks.
4. Jäta taigen pooleks tunniks jahedasse seisma.
5. Kuumuta potis õli (kui õli sisse asetatud taignatükike hakkab särisedes küpsema, on õli kuumus paras).
6. Võta ühe teelusikaga taignast väikesed kuhjakesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema.
7. Küpseta pallikesed kuumas õlis kuldseks.
8. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga paberkäterätiga kaetud alusele nõrguma. Jahtunud kohupiimapontšikutele sõelu peale tuhksuhkrut.

NB! Õli temperatuur peaks kogu aeg ühtlane olema, sest kui pontšikud liiga kiiresti pruunistuvad, jäävad need seest tooreks ja vajuvad jahtudes lössi.

Küpsetamisel arvesta, et pontšikud ujuksid vabalt õlis.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi