1
Vastlakuklid kardemoniga
« Tagasi
1
kommentaari
2. Sulata või ja vala kohupiima hulka.
3. Lisa sool, vaniljesuhkur ja jahuga segatud küpsetuspulber ning sega ühtlaseks taignaks.
4. Jäta taigen pooleks tunniks jahedasse seisma.
5. Kuumuta potis õli (kui õli sisse asetatud taignatükike hakkab särisedes küpsema, on õli kuumus paras).
6. Võta ühe teelusikaga taignast väikesed kuhjakesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema.
7. Küpseta pallikesed kuumas õlis kuldseks.
8. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga paberkäterätiga kaetud alusele nõrguma. Jahtunud kohupiimapontšikutele sõelu peale tuhksuhkrut.
NB! Õli temperatuur peaks kogu aeg ühtlane olema, sest kui pontšikud liiga kiiresti pruunistuvad, jäävad need seest tooreks ja vajuvad jahtudes lössi.
Küpsetamisel arvesta, et pontšikud ujuksid vabalt õlis.
Tweet
« Tagasi
1
kommentaari
Maitsvad friteeritud kohupiimapallikesed
Koostisained
500 ml | Toiduõli |
500 g | Kohupiim |
300 g | Jahu (nisu) |
150 g | Suhkur |
150 g | Või |
3 tk | Muna |
2 g | Küpsetuspulber |
2 tl | Vanillisuhkur |
1 tl | Sool |
Valmistamine
1. Hõõru kohupiim suhkru ja munadega lahti.2. Sulata või ja vala kohupiima hulka.
3. Lisa sool, vaniljesuhkur ja jahuga segatud küpsetuspulber ning sega ühtlaseks taignaks.
4. Jäta taigen pooleks tunniks jahedasse seisma.
5. Kuumuta potis õli (kui õli sisse asetatud taignatükike hakkab särisedes küpsema, on õli kuumus paras).
6. Võta ühe teelusikaga taignast väikesed kuhjakesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema.
7. Küpseta pallikesed kuumas õlis kuldseks.
8. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga paberkäterätiga kaetud alusele nõrguma. Jahtunud kohupiimapontšikutele sõelu peale tuhksuhkrut.
NB! Õli temperatuur peaks kogu aeg ühtlane olema, sest kui pontšikud liiga kiiresti pruunistuvad, jäävad need seest tooreks ja vajuvad jahtudes lössi.
Küpsetamisel arvesta, et pontšikud ujuksid vabalt õlis.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi