Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Kodused pelmeenid

« Tagasi

0 0 3


Kodused pelmeenid Kodused pelmeenid Kodused pelmeenid
  • 12 portsjonit
  • 60+5 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


3
kommentaari

Maitsvad, klassikalised pelmeenid


Koostisained

450 g Jahu (nisu)
400 g Hakkliha (veise)
150 ml Vesi
10 g Või
1 tk Muna
1 tk Sibul
Tüümian (kuivatatud)
Rapsiõli
Pipar
Sool

Valmistamine

1. Kalla jahu suurde kaussi ning moodusta tema keskele süvik.
2. Süvikusse vala lahtiklopitud muna, vesi ning 1 tl soola.
3. Sega jahu järk-järgult vedelikuga kokku. Lõpptulemuseks peaksid saama ühtlase tainapalli.
4. Pane saadud tainas toidukilesse ning aseta pooleks tunniks külmutuskappi.
5. Haki sibul peenikeseks ning prae seejärel või ja õli segus klaasjaks.
6. Lisa tüümian ning prae veel minut-kaks.
7. Sega omavahel praetud sibul ning hakkliha ja maitsesta saadud segu soola ning purustatud pipraga.
8. Rulli tainas jahuga kaetud laual 1-2 mm paksuseks.
9. Vormi tainast ühtlased ringid, kasutades abivahendina näiteks joogiklaasi.
10. Aseta iga ringi sisse hakkliha-sibula segu ning mudi seejärel taina servad korralikult kinni.
11. Aseta valminud pelmeenid keevasse soolaga maitsestatud vette ning keeda seni kuni pelmeenid kerkivad pinnale.

Serveeri maitserohelise ning hapukoorega.
Lisaks veisehakklihale sobib kasutada ka seguhakkliha.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi