0
Lasanje
« Tagasi
0
kommentaari
1. Haki sibul
2. Pruunista veisehakkliha koos sibulaga pannil
3. Lisa purustatud tomatid ja puljong
4. Keeda madala tulel segades ca 15 minutit, maitsesta soola ja pipraga
Bechamel-kastme valmistamine:
1. Sulata või
2. Lisa sellele jahu ja sega madalal tulel seni, kuni tekib ühtlane mass
3. Lisa eelnevalt soojendatud piim ja kuumuta madalal tulel pidevalt segades paar minutit
4. Maitsesta soola ja valge pipraga
Lasagne valmistamine:
1. Riivi juust
1. Võta ahjuvorm (soovitavalt kandiline, kuhu oleks hõlbus lasagneplaate sisse laduda) ja kata põhi õhukese kihi bolognese-kastmega
2. Lao sellele kiht lasagne-plaate
3. Kata plaadikiht bechamel-kastmega, kihtide vahele võid raputada ka pisut riivitud juustu.
4. Lao vormi niipalju lasagnekihte, et vormi servast oleks puudu vähemalt 2 cm. Kasuta kihtide katmiseks vaheldumisi bolognese- ja bechamel-katsmeid, lisa kihtide vahele ka pisut riivjuustu.
5. Kata viimane plaadikiht kastmega ning raputa üle mõnusa riivjuustukihiga. Lisa peale pisut basiilikut.
6. Pane 180-200 C kuuma ahju ja küpseta ca 30 minutit (vt ka lasagnepakil olevat õpetust).
Küpsetusaeg ja tulemus sõltub suuresti sellest, kui vedelad kastmed oled teinud ja kui palju kastet kihtide vahele paned. Lasagneplaadid imavad küpsedes vedelikku endasse ja sellest sõltub, kui mahlane saab söök. Jälgi ja katseta, et kastet ei saaks liiga palju ja see poleks liiga vedel, sest tulemus peaks jääma tahke ja vormiroana lõigatav ning töödeldav. Liiga palju kastet ja vähe plaate muudab roa liialt pehmeks!
Tweet
« Tagasi
0
kommentaari
Kahe kastmega lasagne tahab pisut mässamist, kuid tulemus on väärt
Koostisained
500 g | Hakkliha (veise) |
400 g | Purustatud tomat (konserv) |
300 g | Pasta (lasagne) |
300 ml | Piim (2,5%) |
250 g | Juust (riivitud) |
50 g | Või |
40 g | Jahu (nisu) |
1 tk | Puljongikuubik (veiseliha) |
1 tk | Sibul (suur) |
1 tl | Basiilik (kuivatatud) |
Pipar (valge) | |
Sool |
Valmistamine
Bolognese kastme valmistamine:1. Haki sibul
2. Pruunista veisehakkliha koos sibulaga pannil
3. Lisa purustatud tomatid ja puljong
4. Keeda madala tulel segades ca 15 minutit, maitsesta soola ja pipraga
Bechamel-kastme valmistamine:
1. Sulata või
2. Lisa sellele jahu ja sega madalal tulel seni, kuni tekib ühtlane mass
3. Lisa eelnevalt soojendatud piim ja kuumuta madalal tulel pidevalt segades paar minutit
4. Maitsesta soola ja valge pipraga
Lasagne valmistamine:
1. Riivi juust
1. Võta ahjuvorm (soovitavalt kandiline, kuhu oleks hõlbus lasagneplaate sisse laduda) ja kata põhi õhukese kihi bolognese-kastmega
2. Lao sellele kiht lasagne-plaate
3. Kata plaadikiht bechamel-kastmega, kihtide vahele võid raputada ka pisut riivitud juustu.
4. Lao vormi niipalju lasagnekihte, et vormi servast oleks puudu vähemalt 2 cm. Kasuta kihtide katmiseks vaheldumisi bolognese- ja bechamel-katsmeid, lisa kihtide vahele ka pisut riivjuustu.
5. Kata viimane plaadikiht kastmega ning raputa üle mõnusa riivjuustukihiga. Lisa peale pisut basiilikut.
6. Pane 180-200 C kuuma ahju ja küpseta ca 30 minutit (vt ka lasagnepakil olevat õpetust).
Küpsetusaeg ja tulemus sõltub suuresti sellest, kui vedelad kastmed oled teinud ja kui palju kastet kihtide vahele paned. Lasagneplaadid imavad küpsedes vedelikku endasse ja sellest sõltub, kui mahlane saab söök. Jälgi ja katseta, et kastet ei saaks liiga palju ja see poleks liiga vedel, sest tulemus peaks jääma tahke ja vormiroana lõigatav ning töödeldav. Liiga palju kastet ja vähe plaate muudab roa liialt pehmeks!
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi