2
Kodujuustu-kapsapirukas
« Tagasi
6
kommentaari
2. Prae pannil või malmpotis vaiksel kuumusel õli ja või segus kapsas peaaegu pehmeks.
3. Maitsesta praadimise ajal soola, pipra, muskaatpähkli pulbri ning punega (lisa aegajalt pisut võid).
4. Keeda kolm muna ning haki või riivi nad valminud kapsa hulka. Sega kergelt läbi.
5. Eemalda munavalged (hoia munavalged alles kuna neid läheb retsepti lõpupoole vaja) ning klopi munakollaseid niikaua kuni nende värv muutub helekollaseks.
6. Lisa majonees, hapukoor, jahu ning eelnevalt omavahel segatud sooda ning äädikas.
7. Vahusta munavalged ning sega nad ettevaatlikult taigna hulka.
8. Määri ahjuvorm võiga ning kalla sinna pool segust.
9. Aseta taigna peale praetud kapsa-muna segu ning kata segu teise osa taignaga.
10. Küpseta 180C ahjus (ahjuust vahepeal mitte avades) umbes 15-20 minutit kuni pirukas on pealt kuldne ning tikuga torgates ei jää taigent tiku külge.
Tweet
« Tagasi
6
kommentaari
Lihtne ning hea kapsapirukas
Koostisained
500 g | Kapsas (peakapsas) |
390 g | Jahu (nisu) |
300 g | Majonees |
30 g | Või |
6 tk | Muna |
6 tl | Äädikas (30%) |
3 ml | Söögisooda |
1 spl | Hapukoor (20%) |
Muskaatpähkel (pulber) | |
Rapsiõli | |
Pune e. oregano (kuivatatud) | |
Pipar (must) | |
Sool |
Valmistamine
1. Viiluta kapsas väikesteks tükikesteks.2. Prae pannil või malmpotis vaiksel kuumusel õli ja või segus kapsas peaaegu pehmeks.
3. Maitsesta praadimise ajal soola, pipra, muskaatpähkli pulbri ning punega (lisa aegajalt pisut võid).
4. Keeda kolm muna ning haki või riivi nad valminud kapsa hulka. Sega kergelt läbi.
5. Eemalda munavalged (hoia munavalged alles kuna neid läheb retsepti lõpupoole vaja) ning klopi munakollaseid niikaua kuni nende värv muutub helekollaseks.
6. Lisa majonees, hapukoor, jahu ning eelnevalt omavahel segatud sooda ning äädikas.
7. Vahusta munavalged ning sega nad ettevaatlikult taigna hulka.
8. Määri ahjuvorm võiga ning kalla sinna pool segust.
9. Aseta taigna peale praetud kapsa-muna segu ning kata segu teise osa taignaga.
10. Küpseta 180C ahjus (ahjuust vahepeal mitte avades) umbes 15-20 minutit kuni pirukas on pealt kuldne ning tikuga torgates ei jää taigent tiku külge.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi