Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
« Tagasi

0 0 1


  • 40 portsjonit
  • 120+30 min

Allikas: Menüü.ee
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Lihtsalt valmivad maitsvad saiakesed.


Koostisained

700 g Jahu (nisu)
400 ml Piim (2,5%)
250 g Või
180 g Suhkur
20 g Pärm
2 tk Muna
1 spl Kaneel (pulber)
0.5 tl Kardemon (pulber)
0.5 tl Sool

Valmistamine

1. Sulata potis 150 g võid.
2. Lisa potti piim ning soojenda või-piimasegu käesoojaks.
3. Lisa lahtiklopitult 1 muna.
4. Sega pärm vähese surkruga ning lase tal sulada.
5. Sega omavahel pärm ning piimasegu.
6. Lisa sool, suhkur ning kardemon.
7. Lisa jahu kasutades selleks sõela.
8. Sõtku tainast niikaua kuni tainas ei jää kätekülge kinni, kata ta seejärel rätikuga ning lase tunnike-kaks kerkida.
9. Jaota kerkinud taigen 2-3 osaks ning rulli ta seejärel õhukeselt laiali.
10. Määri taigen kokku toasooja võiga ning raputa üle omavahel kokkusegatud suhkru-kaneelipulbri seguga.
11. Keera taigen rulli ning lõika temast seejärel 2-3 cm paksused viilud.
12. Laota viilud lapiti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda nad seejärel lahtiklopitud munaga üle.
13. Küpseta saiakesi 200 C ahjus 15-20 minutit.

Soovi korral võid saiakestele enne ahju pistmist peale raputada pisut pärlsuhkrut.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi