Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Kaerahelbe-rosinaküpsised

« Tagasi

5 1 0


  • 20 + 15 min

Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Suured küpsised. Väga maitsvad. Väga toitvad. Palju.


Koostisained

3.5 dl Jahu (nisu)
0.5 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Muskaatpähkel
0.5 tl Sool
180 g Või
2 dl Suhkur
2.5 dl Suhkur (pruun)
2 tk Muna
7 dl Kaerahelbed
3.5 dl Rosinad

Valmistamine

1. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, värskelt riivitud muskaatpähkel ja sool.
2. Teises kausis mikserda vahule toasoe või ja valge ning pruun (demerara) suhkur. Lisa ükshaaval munad (suured).
3. Suure lusikaga segades lisa juurde jahusegu. (Kõige mugavam on segada spaatli- või puulusikaga). Kõige lõpuks sega juurde kaerahelbed (tavalised, mitte kiirkaerahelbed) ja rosinad (seni on kõige paremad välja tulnud tumedate rosinatega).
4. Lase taignal külmkapis pool tundi taheneda.
5. Vormi taignast umbes 4-5 cm läbimõõduga pallid ja aseta võiga määritud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kõige mugavam on taignapalle vormida jäätisekulbiga, siis jäävad kõik küpsised ühesuurused. Kui jäätisekulpi pole, siis arvesta ühele pallile kaks mehist supilusikatäit taignasegu. Jäta kahe palli vahele umbes 5 cm ruumi. Palle laiemaks vajutada ei ole vaja, küpsetamise ajal vajuvad ise.
6. Küpseta 175 kraadise ahju keskmises osas umbes 15 minutit või kuni küpsiste servad muutuvad kuldpruuniks. Lase küpsistel plaadil mõned minutid jahtuda, kuumalt on nad pehmed ja võivad kergesti vormi kaotada või katki minna.
Küpsetamise aega võib varieerida. Mulle meeldib, kui küpsised on seest veel pehmed ja äärtest krõbedad. Kellele meeldib krõmpsum variant, see lisagu paar minutit, mitte rohkem.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi