1
Kartuliröst
« Tagasi
Allikas: Ingrem Raidjõe (TEKO)
Autor: Menüü.ee
1
kommentaari
2. Pane külmutatud herned umbes 4-5 minutiks keevasse vette ja kurna seejärel.
3. Pane keedetud kartulid suurde kaussi, tambi kergelt pudrunuiaga.
4. Sega herned kartulipüreesse ja tambi kogu segu veel, et ka herned puruks läheksid. Püree peaks jääma kergelt tükiline ja herned ei pea olema liiga püreestatud.
4. Haki tshillikaun ja sibul peeneks, prae pannil paar minutit koos riivitud ingveri ja maitseianetega (indiapärane Garam Masala maitseainesegu, kurkum, koriander, vürtsköömen).
6. Lisa see kõik püreele, sega korralikult läbi ja maitsesta poole sidruni mahla ning soolaga.
7. Vormi püreemassist paraja suurusega kotletid ja prae pannil või ja õli segus mlemalt poolelt kuldseks.
8. Valmista kiire jogurti-sidrunikaste, milleks sega poole sidruni mahl maitsestamata jogurtiga ja maitsesta näpuotsatäie soola, suhkru ja peotäie peenkshakitud piparmündiga.
India roogi serveeri värske hakitud koriandriga.
Kogusest saab umbes 20 kotletti, sõltuvalt suurusest.
Tweet
« Tagasi
- 20 portsjonit
- 40 min
Allikas: Ingrem Raidjõe (TEKO)
Autor: Menüü.ee
Tegid seda toitu?
1
kommentaari
Eksootilise maitsega kartulikoogid sobivad nii lisandina kui iseseisva taimetoiduna
Koostisained
500 g | Kartul |
Piparmünt (värske) | |
150 g | Hernes (külmutatud) |
1 tk | Tšilli (kaun) |
1 tk | Sibul (punane) |
10 g | Ingver (värske) |
1 tl | Vürtsköömen (jahvatatud) |
1 tl | Koriander (jahvatatud) |
0.5 tl | Garam masala |
1 tl | Kurkum |
Sool | |
Või | |
Toiduõli | |
100 ml | Jogurt (maitsestamata) |
Koriander (värske) |
Valmistamine
1. Keeda kartulid pehmeks ja auruta.2. Pane külmutatud herned umbes 4-5 minutiks keevasse vette ja kurna seejärel.
3. Pane keedetud kartulid suurde kaussi, tambi kergelt pudrunuiaga.
4. Sega herned kartulipüreesse ja tambi kogu segu veel, et ka herned puruks läheksid. Püree peaks jääma kergelt tükiline ja herned ei pea olema liiga püreestatud.
4. Haki tshillikaun ja sibul peeneks, prae pannil paar minutit koos riivitud ingveri ja maitseianetega (indiapärane Garam Masala maitseainesegu, kurkum, koriander, vürtsköömen).
6. Lisa see kõik püreele, sega korralikult läbi ja maitsesta poole sidruni mahla ning soolaga.
7. Vormi püreemassist paraja suurusega kotletid ja prae pannil või ja õli segus mlemalt poolelt kuldseks.
8. Valmista kiire jogurti-sidrunikaste, milleks sega poole sidruni mahl maitsestamata jogurtiga ja maitsesta näpuotsatäie soola, suhkru ja peotäie peenkshakitud piparmündiga.
India roogi serveeri värske hakitud koriandriga.
Kogusest saab umbes 20 kotletti, sõltuvalt suurusest.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi