1
Hernepüreesupp
« Tagasi
Allikas: Menüü.ee
Autor: Menüü.ee
1
kommentaari
2. Pane supikondid külma veega keema.
3. Keema tõustes, riisu tekkinud vaht. Keeda vaiksel tulel ning jätka vahu riisumist kuni vahtu enam ei tule.
4. Prae kergelt kuumal pannil õli ja või segus hakitud sibulad ning porgandid. Paar minutit enne sibula klaasistumist lisa hakitud küüslauk.
4. Kui vahtu enam ei tule, lisa puljongisse herned, hakitud sibulad, viilutatud porgandid, hakitud küüsaluku, pipra- ja vürtsiterasid ning loorberilehed.
5. Liha valmides, tõsta see taldrikule jahtuma.
6. Puhasta kondid lihast. Eemalda kõõlused ja pekk ning lõika liha väiksemateks tükkideks.
7. Pane lihatükid tagasi supi sisse.
8. Keeda kuni herned on pehmenenud ning maitsesta soola ning pipraga.
9. Serveeri maitserohelisega.
Tweet
« Tagasi
- 10 portsjonit
- 12h+60 min
Allikas: Menüü.ee
Autor: Menüü.ee
Tegid seda toitu?
1
kommentaari
Klassikaline hernesupp supikondist
Koostisained
1 kg | Supikont (siga) |
250 g | Porgand |
150 g | Herned (kuivatatud) |
130 g | Sibul |
10 g | Küüslauk |
10 g | Või |
2 tk | Loorberileht |
1 l | Vesi |
Toiduõli | |
Pipar (must) | |
Suhkur | |
Sool |
Valmistamine
1. Aseta herned eelmisel õhtul külma veega likku (siis keeb hernes kiiremini pehmeks).2. Pane supikondid külma veega keema.
3. Keema tõustes, riisu tekkinud vaht. Keeda vaiksel tulel ning jätka vahu riisumist kuni vahtu enam ei tule.
4. Prae kergelt kuumal pannil õli ja või segus hakitud sibulad ning porgandid. Paar minutit enne sibula klaasistumist lisa hakitud küüslauk.
4. Kui vahtu enam ei tule, lisa puljongisse herned, hakitud sibulad, viilutatud porgandid, hakitud küüsaluku, pipra- ja vürtsiterasid ning loorberilehed.
5. Liha valmides, tõsta see taldrikule jahtuma.
6. Puhasta kondid lihast. Eemalda kõõlused ja pekk ning lõika liha väiksemateks tükkideks.
7. Pane lihatükid tagasi supi sisse.
8. Keeda kuni herned on pehmenenud ning maitsesta soola ning pipraga.
9. Serveeri maitserohelisega.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi