0
Lavashirullid hakklihatäidisega
« Tagasi
3
kommentaari
2. Sega sinna hulka hapukoor nii, et paar supilusikatäit jääks alles ka täidise jaoks
3. Nüüd lisa segusse 1 muna, jäta teine täidise jaoks
4. Sega omavahel jahu, sooda ja sool ning kalla kaussi
5. Sõtku tainas hästi ühtlaseks sametiseks pätsiks ja pane paarikümneks minutiks külma hanguma
6. Nüüd riivi jämedama riiviga Suluguni juust
7. Sega hapukoore ja 1 järelejäänud munaga
8. Purusta segusse 1-2 küüslauguküünt
9. Võta tainas külmast ja tee peopesasuurused pätsikesed
10. Mulju pätsike peopeal lapikuks ja pane lusikaga keskele täidis
11. Nüüd tõsta taignaääred keskele kokku ja silu pallikeseks
12. Aseta pätsikesed (umbes 10-12) ahjuplaadile, pealt võib määrida veel munaga
13. Küpseta 220 kraadises kuumas umbes 15 min või kuni pätiskesed on saanud ilusa kuldse värvuse
NB! Teha võib ka paar suuremat leiba:
jaota taigen neljaks osaks ja rulli õhemaks 2 leiva alumist poolt, tõsta need määritud ahjuplaadile,pane ühele pool ja teisele teine pool täidisekogusest ja kata ülejäänud kahe õhemaks rullitud taignakihiga. Sule kõik servad ja küpseta kuni on kuldpruun.
Tweet
« Tagasi
3
kommentaari
Maitsvad juustutäidisega Gruusia leivad, saab teha nii kuklite kui ka suurema pätsina.
Koostisained
300 g | Jahu (nisu) |
250 g | Juust (suluguni) |
250 g | Hapukoor (20%) |
125 g | Või |
2 tk | Muna |
1 tk | Küüslauk |
1 tl | Sool |
0.5 tl | Söögisooda |
Valmistamine
1. Sulata potis või ja jahuta pisut2. Sega sinna hulka hapukoor nii, et paar supilusikatäit jääks alles ka täidise jaoks
3. Nüüd lisa segusse 1 muna, jäta teine täidise jaoks
4. Sega omavahel jahu, sooda ja sool ning kalla kaussi
5. Sõtku tainas hästi ühtlaseks sametiseks pätsiks ja pane paarikümneks minutiks külma hanguma
6. Nüüd riivi jämedama riiviga Suluguni juust
7. Sega hapukoore ja 1 järelejäänud munaga
8. Purusta segusse 1-2 küüslauguküünt
9. Võta tainas külmast ja tee peopesasuurused pätsikesed
10. Mulju pätsike peopeal lapikuks ja pane lusikaga keskele täidis
11. Nüüd tõsta taignaääred keskele kokku ja silu pallikeseks
12. Aseta pätsikesed (umbes 10-12) ahjuplaadile, pealt võib määrida veel munaga
13. Küpseta 220 kraadises kuumas umbes 15 min või kuni pätiskesed on saanud ilusa kuldse värvuse
NB! Teha võib ka paar suuremat leiba:
jaota taigen neljaks osaks ja rulli õhemaks 2 leiva alumist poolt, tõsta need määritud ahjuplaadile,pane ühele pool ja teisele teine pool täidisekogusest ja kata ülejäänud kahe õhemaks rullitud taignakihiga. Sule kõik servad ja küpseta kuni on kuldpruun.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi