1
Ahjukartulid
« Tagasi
1
kommentaari
2. Lõika iga 0,5 cm tagant kartuli peale sälgud (umbes 1/3-1/2 kartuli sügavus).
3. Määri kartulid oliiviõliga ning maitsesta paprika pulbri ning soolaga.
4. Küpseta ahjus 200 C juures umbes 30 minutit, katsu aeg-ajalt puutiku või kahvliga, kas kartul on seest küps. Vajadusel piserda kergelt peale oliiviõli.
5. Mõni minut enne kartulite valmimist raputa peale riivitud Parmesani juust.
5. Soovi korral võid kartulitele enne serveerimist peale raputa ürte (nt petersell).
Hasselbacki kartulite originaalretsept on pärit Stockholmist, Hasselbackeni hotellist, kus sellisel põneval moel ahjukartulit valmistama hakati.
Tweet
« Tagasi
1
kommentaari
Põnev viis ahjukartulite valmistamiseks
Koostisained
8 tk | Kartul |
10 g | Juust (parmesan) |
4 spl | Oliivõli |
Petersell | |
Paprika (pulber) | |
Sool |
Valmistamine
1. Koori ja pese suuremad kartulid. Lõika nad pikuti pooleks.2. Lõika iga 0,5 cm tagant kartuli peale sälgud (umbes 1/3-1/2 kartuli sügavus).
3. Määri kartulid oliiviõliga ning maitsesta paprika pulbri ning soolaga.
4. Küpseta ahjus 200 C juures umbes 30 minutit, katsu aeg-ajalt puutiku või kahvliga, kas kartul on seest küps. Vajadusel piserda kergelt peale oliiviõli.
5. Mõni minut enne kartulite valmimist raputa peale riivitud Parmesani juust.
5. Soovi korral võid kartulitele enne serveerimist peale raputa ürte (nt petersell).
Hasselbacki kartulite originaalretsept on pärit Stockholmist, Hasselbackeni hotellist, kus sellisel põneval moel ahjukartulit valmistama hakati.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi