2
Plov ehk pilaff sealihast
« Tagasi
0
kommentaari
2. Tükelda sibul ja hauta kastrulis klaasjaks.Puista peale paprikapulber, sega läbi ja vala peale keevat vett, et liha oleks kaetud. Lase kaane all väga vaikselt haududa. Sega vahetevahel ja lisa vajadusel keevat vett. Kontrolli ostes kindlasti, et paprikapulber oleks mahedamaitseline, sest terav (bitter) rikuks selle toidu ära.
3. Maitsesta soola, tükeldatud küüslaugu ja purustatud köömnetega. Olen köömneid purustanud nii uhmris kui ka lõikelaual terava noaga hakkides. Viimasel juhul võid teha lõikelaua natuke niiskeks, et köömned hakkimisel minema ei hüppaks.
4. Kui liha on valmimas, lisa tükeldatud kartul ja paprika ning tomatitükid. Vala juurde veel keevat vett.
5. Viimasena puista supisse nuudlid ja hauta pehmeks. (Need, kes pakinuudleid ei armasta, võivad valmistada ka pisikesed klimbid. Selleks sega omavahel 1 muna, 2 spl külma vett, 1/4 tl soola ja lisa 6 spl nisujahu. Sega ühtlaseks. Konsistentsilt peaks see taigen olema selline, et seda annaks näppude vahel vormida. Taigen valmista päris toidutegemise alguses, sest see peaks külmkapis cà30 min. tahenema. Näpi klimbid sõrmedega umbes hernesuuruseks või natuke suuremaks ja lisa supile.)
Serveeri soovi korral hapukoore ja maitserohelisega.
Tweet
« Tagasi
0
kommentaari
Hea kodune guljašš sealihast, mis on pigem hautis või paksemat sorti supp, mitte lihakaste. Tasub valmistada korraga suur potitäis, sest ülessoendades muutub see toit veelgi paremaks.
Koostisained
600 g | Sealiha (guljash) |
800 g | Kartul |
2 spl | Rapsiõli |
2 tk | Sibul |
3 tk | Paprika |
2 tk | Tomat |
1 spl | Paprikapulber, mahedamaitseline |
1 tk | Küüslauk (küüs) |
1 tl | Köömned |
Sool |
Valmistamine
1. Lõika liha suuremateks kuubikuteks. Lisa kastrulisse umbes 2 spl õli ja pruunista selles lihatükid.2. Tükelda sibul ja hauta kastrulis klaasjaks.Puista peale paprikapulber, sega läbi ja vala peale keevat vett, et liha oleks kaetud. Lase kaane all väga vaikselt haududa. Sega vahetevahel ja lisa vajadusel keevat vett. Kontrolli ostes kindlasti, et paprikapulber oleks mahedamaitseline, sest terav (bitter) rikuks selle toidu ära.
3. Maitsesta soola, tükeldatud küüslaugu ja purustatud köömnetega. Olen köömneid purustanud nii uhmris kui ka lõikelaual terava noaga hakkides. Viimasel juhul võid teha lõikelaua natuke niiskeks, et köömned hakkimisel minema ei hüppaks.
4. Kui liha on valmimas, lisa tükeldatud kartul ja paprika ning tomatitükid. Vala juurde veel keevat vett.
5. Viimasena puista supisse nuudlid ja hauta pehmeks. (Need, kes pakinuudleid ei armasta, võivad valmistada ka pisikesed klimbid. Selleks sega omavahel 1 muna, 2 spl külma vett, 1/4 tl soola ja lisa 6 spl nisujahu. Sega ühtlaseks. Konsistentsilt peaks see taigen olema selline, et seda annaks näppude vahel vormida. Taigen valmista päris toidutegemise alguses, sest see peaks külmkapis cà30 min. tahenema. Näpi klimbid sõrmedega umbes hernesuuruseks või natuke suuremaks ja lisa supile.)
Serveeri soovi korral hapukoore ja maitserohelisega.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi