Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Greibi-toorjuustukook

« Tagasi

0 0 1


Greibi-toorjuustukook Greibi-toorjuustukook
  • 8 portsjonit

Allikas: raamat "Hõrgud kodused koogid"
Autor:

Tegid seda toitu?


1
kommentaari

Suus sulav imeline maius


Koostisained

200 g Küpsis (kaera)
55 g Või
5 g Fariinsuhkur
5 g Kardemon (pulber)
1 g Sool
400 g Toorjuust
150 ml Vahukoor (35%)
15 g Vanillisuhkur
120 g Tuhksuhkur
400 g Greip
15 g Želatiin
0.5 ml Vesi
20 g Marmelaad (hapu)
50 g Mandlilaastud

Valmistamine

1. Vooderda 18 cm koogivormi põhi toidukilega.
2. Purusta 100 g küpsised (nt kööbikombainiga) ning sega sulavõiga, lisa fariinsuhkur ja kardemon, vajadusel niisuta massi greibimahlaga (seda saad viljaliha eemaldamisel, vt allpool). Ülejäänud küpsised jäävad trühvlite valmistamiseks koogi peale.
3. Vahusta rõõsk koor. Pehmenda 225 g toorjuustu kausis ning maitsesta vanillsuhkru, 90 g tuhksuhkru ja vähese soolaga.
4. Lõika üks suur greip sektoriteks nii, et kiled ei jääks külge. Selleks lõika vilja alt ja pealt tükk ära. Pane greip lõikelauale ning lõika koor ära ja poolita vili. Seejärel saad viljaliha kilede küljest kergelt kätte, kuigi veidike peab ikkagi nokitsema. Tükelda greibisektorid väiksemaks, lisa juustusegule ja sega ühtlaseks.
5. Sulata želatiin enam mitte keevas vees. Lase sel veidi jahtuda ja kalla seejärel toorjuustusegusse. Viimasena lisa vahustatud vanillikaste. Kalla täidis koogipõhjale ning kata toidukilega ja pista see külmkappi tarretuma vähemalt kolmeks tunniks.
6. Trühvlite valmistamiseks purusta 90 g kaeraküpsiseid, sega 175 g toorjuustu 30 g tuhksuhkruga, raputa juurde veidike soola, lisa tükeldatud marmelaaditükid ning sega ühtlaseks massiks. Jäta külmkappi tahenema (hea kui üleöö).
7. Vormi koogi kaunistamiseks pallikesed, veereta neid röstitud mandlilaastudes ning tõsta koogile.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi