0
Väiksed toorjuustukoogikesed Domino küpsisega
« Tagasi
1
kommentaari
2. Purusta 100 g küpsised (nt kööbikombainiga) ning sega sulavõiga, lisa fariinsuhkur ja kardemon, vajadusel niisuta massi greibimahlaga (seda saad viljaliha eemaldamisel, vt allpool). Ülejäänud küpsised jäävad trühvlite valmistamiseks koogi peale.
3. Vahusta rõõsk koor. Pehmenda 225 g toorjuustu kausis ning maitsesta vanillsuhkru, 90 g tuhksuhkru ja vähese soolaga.
4. Lõika üks suur greip sektoriteks nii, et kiled ei jääks külge. Selleks lõika vilja alt ja pealt tükk ära. Pane greip lõikelauale ning lõika koor ära ja poolita vili. Seejärel saad viljaliha kilede küljest kergelt kätte, kuigi veidike peab ikkagi nokitsema. Tükelda greibisektorid väiksemaks, lisa juustusegule ja sega ühtlaseks.
5. Sulata želatiin enam mitte keevas vees. Lase sel veidi jahtuda ja kalla seejärel toorjuustusegusse. Viimasena lisa vahustatud vanillikaste. Kalla täidis koogipõhjale ning kata toidukilega ja pista see külmkappi tarretuma vähemalt kolmeks tunniks.
6. Trühvlite valmistamiseks purusta 90 g kaeraküpsiseid, sega 175 g toorjuustu 30 g tuhksuhkruga, raputa juurde veidike soola, lisa tükeldatud marmelaaditükid ning sega ühtlaseks massiks. Jäta külmkappi tahenema (hea kui üleöö).
7. Vormi koogi kaunistamiseks pallikesed, veereta neid röstitud mandlilaastudes ning tõsta koogile.
Tweet
« Tagasi
1
kommentaari
Suus sulav imeline maius
Koostisained
200 g | Küpsis (kaera) |
55 g | Või |
5 g | Fariinsuhkur |
5 g | Kardemon (pulber) |
1 g | Sool |
400 g | Toorjuust |
150 ml | Vahukoor (35%) |
15 g | Vanillisuhkur |
120 g | Tuhksuhkur |
400 g | Greip |
15 g | Želatiin |
0.5 ml | Vesi |
20 g | Marmelaad (hapu) |
50 g | Mandlilaastud |
Valmistamine
1. Vooderda 18 cm koogivormi põhi toidukilega.2. Purusta 100 g küpsised (nt kööbikombainiga) ning sega sulavõiga, lisa fariinsuhkur ja kardemon, vajadusel niisuta massi greibimahlaga (seda saad viljaliha eemaldamisel, vt allpool). Ülejäänud küpsised jäävad trühvlite valmistamiseks koogi peale.
3. Vahusta rõõsk koor. Pehmenda 225 g toorjuustu kausis ning maitsesta vanillsuhkru, 90 g tuhksuhkru ja vähese soolaga.
4. Lõika üks suur greip sektoriteks nii, et kiled ei jääks külge. Selleks lõika vilja alt ja pealt tükk ära. Pane greip lõikelauale ning lõika koor ära ja poolita vili. Seejärel saad viljaliha kilede küljest kergelt kätte, kuigi veidike peab ikkagi nokitsema. Tükelda greibisektorid väiksemaks, lisa juustusegule ja sega ühtlaseks.
5. Sulata želatiin enam mitte keevas vees. Lase sel veidi jahtuda ja kalla seejärel toorjuustusegusse. Viimasena lisa vahustatud vanillikaste. Kalla täidis koogipõhjale ning kata toidukilega ja pista see külmkappi tarretuma vähemalt kolmeks tunniks.
6. Trühvlite valmistamiseks purusta 90 g kaeraküpsiseid, sega 175 g toorjuustu 30 g tuhksuhkruga, raputa juurde veidike soola, lisa tükeldatud marmelaaditükid ning sega ühtlaseks massiks. Jäta külmkappi tahenema (hea kui üleöö).
7. Vormi koogi kaunistamiseks pallikesed, veereta neid röstitud mandlilaastudes ning tõsta koogile.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi