Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Doonau lainete kook kirssidega

« Tagasi

0 0 2


Doonau lainete kook kirssidega Doonau lainete kook kirssidega Doonau lainete kook kirssidega
  • 60+30 min

Autor:

Tegid seda toitu?


2
kommentaari

Pidulik kook kirssidega


Koostisained

3 tk Muna
250 g Suhkur
680 ml Piim (2,5%)
2 tl Vanilliekstrakt
330 g Jahu (nisu)
Sool
400 g Võimaitseline Rama Maestro
3 tl Küpsetuspulber
30 g Kakaopulber (tume)
200 g Kirsid (külmutatud)
40 g Kartulitärklis
Shokolaad (tume)

Valmistamine

Koogi koostisained:
3 muna
150 g suhkrut
180 ml piima
1 tl vanilliekstrakti
300 g nisujahu
150 g võimaitselist Rama Maestrot
näpuotsatäis soola
3 tl küpsetuspulbrit
30 g tumedat kakaopulbrit
200 g kirsse (külmutatud või värsked, kivideta)
 
Täidise koostisained:
500 ml piima
100 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
30 g nisujahu
40 g kartulitärklist
250 g võimaitselist Rama Maestrot
kirsid koogi kaunistuseks (soovi korral) või riivitud tume šokolaad koogile peale raputamiseks

Valmistamine:

Eelkuumutage ahi temperatuurini 180 °C 

Kook:
1. Sulatage potis margariin ja pange kõrvale. Vahustage munavalged koos soolaga. Vispeldamise ajal lisage järk-järgult juurde suhkur, munakollased, jahu koos küpsetuspulbriga ja 150 ml piima (jätke järelejäänud 30 ml alles). Lõpuks lisage juurde sulatatud ja jahtunud margariin.
2. Jagage tainas kaheks. Pange 28 cm ruudukujulise küpsetusvormi põhja küpsetuspaber ja valage esimene pool tainast küpsetusnõusse. Lisage teisele osale tainale kakao ja ülejäänud piim ning segage.
3. Valage kakaosegu valge segu peale. Katke koogi pealispind kirssidega (kui kasutate külmutatud kirsse, ärge neid sulatage). Asetage kook 180 °C kuumutatud ahju ja küpsetage umbes 30 minutit või proovige vahepeal tikuga — kui tikk on koogist välja tõmmates kuiv, võtke kook ahjust ja laske maha jahtuda.

Täidis:
4. Kuumutage kastmepannil pool piima koos suhkru ja vanilliessentsiga. Segage eraldi jahu ja ülejäänud piim. Niipea, kui piim hakkab keema, valage juurde jahu ja piima segu ning kuumutage keemiseni, samal ajal vispeldades vältimaks tükkide tekkimist. Laske jahtuda.
5. Vispeldage eraldi nõus margariini, kuni see on kerge ja õhuline ja lisage vispeldamise ajal lusikatäie kaupa jahtunud puding.
6. Määrige kreem küpsenud ja jahtunud koogile ja jätke umbes 30 minutiks külmikusse seisma.
Raputage koogile peale riivitud šokolaadi.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi