Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Dessertveinijäätis

« Tagasi

5 1 0



Allikas: "Jäised ahvatlused"
Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Isetehtud jäätisse võid segada kõike, mille järele on palaval suvepäeval isu. Retsept on pärit Angeelika Kangi raamatust "Jäised ahvatused".


Koostisained

6 dl Vahukoor (35%)
2 dl Dessertvein
8 tk Munakollane
1 dl Fariinsuhkur

Valmistamine

1. Kuumuta ühes kastrulis vein ja teises koor keemiseni. Tõsta mõlemad tulelt.
2. Vahusta munakollased ja fariinisuhkur kohevaks vahuks.
3. Vala kõigepealt pidevalt kloppides vahu hulka kuum vein ja seejärel kuum koor.
4. Vala segu tagasi suuremasse kastrulisse ja jätka madalal tulel kuumutamist pidevalt segades, kuni segu pakseneb.
5. Tõsta tulelt ja jahuta. Kõige parem on seda teha jääkuubikutega täidetud veevannis.

Sel korral valmis jäätis ilma jäätisemasinata. Valasin segu suurde madalasse karpi ja asetasin sügavkülma. Umbes tunni möödudes võtsin välja ja segasin vispliga korralikult läbi, kogu külmunud osa karbi seintelt lahti ja hoolikalt ühtlaseks. Järgmine segamine poole tunni möödudes ja nii kokku 3 korda. Jäta veel umbes 4.tunniks sügavkülma, kui soovid samal päeval serveerida. Veereta jäätisekulbiga pallid, võid serveerida koos dessertveiniga. Jäätis tuli ühtlane ja kreemjas, ei mingeid jääkristalle.
Võid kasutada näiteks dessertveini Vin Santo või kodumaist veini Põltsamaa kuldne. Kasutasin hiina ploomiveini. Maitse tuli natuke karamellijäätise sarnane, väikese hapuka lisandiga - oleneb ilmselt ka sellest missugust dessertveini kasutada.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi