Tagasiside
Leidsid vea? Midagi võiks muuta?
Ole hea ja kirjuta lühidalt, et saaksime sinu elamust parandada. Saada
Lisa lemmikuks Lisa menüüsse

Burgundia veisepada

« Tagasi

0 0 0


  • 6 portsjonit
  • 240 min

Allikas: Gordon Ramsay, BBC GoodFood
Autor:

Tegid seda toitu?


0
kommentaari

Maitseküllane ja pikkamisi valmiv veiselihapada nädalavahetuseks


Koostisained

1 kg Veiseliha
100 g Peekon (viil)
1 tk Porgand (suur)
1 tk Sibul (suur)
30 g Varsseller
350 g Šalottsibul
250 g Šampinjon (pruun)
1 spl Tomatipüree
750 ml Vein (punane)
600 ml Puljong (veiseliha)
1 tk Loorberileht
Tüümian (värske)
Petersell
Sool
Pipar
Oliivõli

Valmistamine

1. Haki porgand, sibul ja varsseller ning koori shalottsibulad.
2. Lõika veiseliha umbes rusikasuurusteks käntsakateks, seened veerandikeks ja peekoniviilud väiksemateks ribadeks.
3. Pruunista lihatükid ahjupotis kuumas õlis, tõsta potist välja ja pane kõrvale.
4. Vala vajadusel potti sorts õli juurde ja pruunista keskmisel kuumusel peekoniribasid paar minutit.
5. Lisa peekonile porgand, seller, hakitud sibul ning terved shalottsibulad ja prae 5 minutit.
6. Lisa juurde veerandiks lõigatud seened ja prae veel 5 minutit.
7. Lisa pajale ürdikimp, milles on paar tüümianioksa, paar petersellioksa ja loorberileht. Seo ürdid ühe tüümianioksaga kimbuks kokku, et seda oleks pärast lihtne välja võtta.
8. Seejärel lisa 1 spl tomatipastat ja pudel veini. Suurenda kuumust ja keeda 10 minutit, et alkohol aurustuks ja maitsed seguneksid.
9. Võta pada tulelt, lisa puljong ja eelnevalt praetud lihatükid. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.
10. Pane pada kaanetatult kolmeks tunniks 160 C ahju.
11. Kontrolli, kas liha on täiesti pehme. Kui see on nii, võta lihatükid jälle pajast välja.
12. Suurt sõela kasutades kurna pajast leem välja eraldi pannile. Kuumuta leem madalal temperatuuril kokku, kuni alles jääb umbes 300-400 ml.
13. Samal ajal võta pajast välja ürdikimp ja lõika veiselihatükid suurpärasteks väiksemateks paladeks.
14. Lisa kokkukeedetud leem ja liha patta tagasi ja kuumuta pliidil enne serveerimist.

  

Kommentaar


Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda


« Tagasi