3
Mahlane veiselihahautis ubade ja porgandiga
« Tagasi
Allikas: Gordon Ramsay, BBC GoodFood
Autor: Menüü.ee
0
kommentaari
2. Lõika veiseliha umbes rusikasuurusteks käntsakateks, seened veerandikeks ja peekoniviilud väiksemateks ribadeks.
3. Pruunista lihatükid ahjupotis kuumas õlis, tõsta potist välja ja pane kõrvale.
4. Vala vajadusel potti sorts õli juurde ja pruunista keskmisel kuumusel peekoniribasid paar minutit.
5. Lisa peekonile porgand, seller, hakitud sibul ning terved shalottsibulad ja prae 5 minutit.
6. Lisa juurde veerandiks lõigatud seened ja prae veel 5 minutit.
7. Lisa pajale ürdikimp, milles on paar tüümianioksa, paar petersellioksa ja loorberileht. Seo ürdid ühe tüümianioksaga kimbuks kokku, et seda oleks pärast lihtne välja võtta.
8. Seejärel lisa 1 spl tomatipastat ja pudel veini. Suurenda kuumust ja keeda 10 minutit, et alkohol aurustuks ja maitsed seguneksid.
9. Võta pada tulelt, lisa puljong ja eelnevalt praetud lihatükid. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.
10. Pane pada kaanetatult kolmeks tunniks 160 C ahju.
11. Kontrolli, kas liha on täiesti pehme. Kui see on nii, võta lihatükid jälle pajast välja.
12. Suurt sõela kasutades kurna pajast leem välja eraldi pannile. Kuumuta leem madalal temperatuuril kokku, kuni alles jääb umbes 300-400 ml.
13. Samal ajal võta pajast välja ürdikimp ja lõika veiselihatükid suurpärasteks väiksemateks paladeks.
14. Lisa kokkukeedetud leem ja liha patta tagasi ja kuumuta pliidil enne serveerimist.
Tweet
« Tagasi
- 6 portsjonit
- 240 min
Allikas: Gordon Ramsay, BBC GoodFood
Autor: Menüü.ee
Tegid seda toitu?
0
kommentaari
Maitseküllane ja pikkamisi valmiv veiselihapada nädalavahetuseks
Koostisained
1 kg | Veiseliha |
100 g | Peekon (viil) |
1 tk | Porgand (suur) |
1 tk | Sibul (suur) |
30 g | Varsseller |
350 g | Šalottsibul |
250 g | Šampinjon (pruun) |
1 spl | Tomatipüree |
750 ml | Vein (punane) |
600 ml | Puljong (veiseliha) |
1 tk | Loorberileht |
Tüümian (värske) | |
Petersell | |
Sool | |
Pipar | |
Oliivõli |
Valmistamine
1. Haki porgand, sibul ja varsseller ning koori shalottsibulad.2. Lõika veiseliha umbes rusikasuurusteks käntsakateks, seened veerandikeks ja peekoniviilud väiksemateks ribadeks.
3. Pruunista lihatükid ahjupotis kuumas õlis, tõsta potist välja ja pane kõrvale.
4. Vala vajadusel potti sorts õli juurde ja pruunista keskmisel kuumusel peekoniribasid paar minutit.
5. Lisa peekonile porgand, seller, hakitud sibul ning terved shalottsibulad ja prae 5 minutit.
6. Lisa juurde veerandiks lõigatud seened ja prae veel 5 minutit.
7. Lisa pajale ürdikimp, milles on paar tüümianioksa, paar petersellioksa ja loorberileht. Seo ürdid ühe tüümianioksaga kimbuks kokku, et seda oleks pärast lihtne välja võtta.
8. Seejärel lisa 1 spl tomatipastat ja pudel veini. Suurenda kuumust ja keeda 10 minutit, et alkohol aurustuks ja maitsed seguneksid.
9. Võta pada tulelt, lisa puljong ja eelnevalt praetud lihatükid. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.
10. Pane pada kaanetatult kolmeks tunniks 160 C ahju.
11. Kontrolli, kas liha on täiesti pehme. Kui see on nii, võta lihatükid jälle pajast välja.
12. Suurt sõela kasutades kurna pajast leem välja eraldi pannile. Kuumuta leem madalal temperatuuril kokku, kuni alles jääb umbes 300-400 ml.
13. Samal ajal võta pajast välja ürdikimp ja lõika veiselihatükid suurpärasteks väiksemateks paladeks.
14. Lisa kokkukeedetud leem ja liha patta tagasi ja kuumuta pliidil enne serveerimist.
Tweet
Kommentaar
Ka need retseptid võivad Sulle huvi pakkuda
« Tagasi